Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Profiiliteokset

PARAS APRILLIPILA

Olipa kerran poika. Hän oli koulun paras aprillipilaaja. Pojan nimi oli Antti. Mutta viime vuosina Antti ei ollut yksinkertaisesti keksinyt mitään.
      Oli taas aprillipäivä ja sai tehdä pilaa.
      Antti aloitti sillä, että hiipi takaa ja lättäsi kermavaahtoa isoveljen päähän. Isoveli suuttui ja heitti Antin kuralätäkköön.
      Antti meni takaisin sisään ja äiti oli vihainen, kun vaatteet oli kurassa. Antti vaihtoi puhtaat vaatteet ja alkoi miettiä seuraavaa kepposta.
      Antti katseli ikkunasta parkkipaikalle ja huusi isälle että auto on varastettu. Isä juoksi sukkasiltaan ulos. Pian isä tuli takaisin ja yritti antaa Antille tukkapöllyä. Antti juoksi karkuun ympäri sohvaa ja kiljui:
      ”Aprillii syö silliä, juo kuravettä päälle!”

Antti oli hyvä tekemään aprillipiloja ja hän tokeni nopeasti. Seuraavaksi hän heitti mukillisen kylmää vettä pikkuveljen niskaan. Pikkuveli alkoi itkeä, eikä lopettanut, vaikka Antti huusi pikkuveljen korvaan: ”Aprillii syö sillii!”
      Antti sai pelikieltoa kaksi viikkoa.
      Äiti määräsi Antin pysymään omassa huoneessaan. Antti soitti kännykällä kaverilleen. Hän pyysi kaveria lähettämään isälle tekstiviestin, jossa luki ”Pokeri-ilta tunnin kuluttua. Normaali paikka.”
      Pian isä näkyi autotallissa kaivamassa esiin polkupyörää. Tunnin kuluttua isä tuli takaisin ihan hengästyneenä. Isä ja äiti keskustelivat. Antti menetti kahden kuukauden viikkorahat.
      Antti yritti vielä huijata äitiä ,että kuusen latvassa on papukaija. Äiti ei kumminkaan enää uskonut. ”Nyt saa riittää!” äiti karjui. ”Huoneeseen siitä!”
      Niin siinä kävi. Se oli epäilemättä paras aprillipäivä koko maailmassa. Ikinä.

Edellinen työ Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Seuraava työ
2002: ”Paras aprillipila”
Martin Markelin 1 A
Sami 4 A
Julius Jauhikainen 3 B
Lauri Suvanto 4 C
Joni Rosenblad 4 B
Elisa Päiviö 1 C
Miikka 2 C
-Juho Nieminen

Annetut kommentit

Kukaan ei ole vielä jättänyt kommenttia.

Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

Ei vielä yhtään pistettä

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty