Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikajärjestys

Roots of life

Olen ihan aloittelija valokuvaajana. Vinkkejä otetaan vastaan. Digikameralla, tietokone rajasi sori,en ole itse käsitellyt.
-Minna Hasanen

Annetut kommentit

Kun ilmoitit että vinkkejä otetaan vastaan niin ensimmäiseksi kannattaa kuvatessa miettiä ennen kuvanottohetkeä miltä valmis kuva tulee näyttämään, elikäs sommittelua. Nyt osan kuvan pääkohteesta varastaa etualalla alakulmassa oleva kivi, joka asiaan kuulumaton elementti, eli olisiko kenties ollut mahdollista kuvata jostain muusta kohtaa noita juuria ja samalla kannattaa miettiä, näkyykö taustalla jotain "häiritsevää", niinkuin nyt tuo taustan metsä/puut, jotka kapeana kaistaleena vievät myös huomiota itse pääkohteesta, syöden kuvattavasta kohteesta esityksen dynamiikkaa.
Henk.koht. olisin koettanut kuvata enemmän alaviistosta, nyt paistaaa läpi kuvaajan laiskuus nähdä vaivaa sisällön eteen, tulee vain fiilis; "räpsäisen ohi kävellessäni"...

Sinällään myös itse kuva sävyiltään pliisu, eli suosittelisinkin jonkinlaista perehtymistä jonkinmoiseen kuvakäsittelyyn siinä mielessä.
Kannattaa tsekata oppaita, tutoriaaleja ja latamaan koneelle jonkin kokeiluversion, esim. Lightroon tai vst. ja eikun rohkeasti päästämään luovuus valloilleen.
Yritin juuri harjoitella sommittelua. En tiedä, mitä tietokone ja kamerani teki, mutta alkuperäinen kuva oli leveämpi eli sommitelma oli vähän eri. Taustan metsäkin näyttää jotenkin liian tummalta ja luonnottomalta, mikä ei kyllä omasta mielestäni kuvassa ollut noin. Myönnän, että en saannut juurista sitä "makeaa" fiilistä, miltä ne näytti ja kuva on vähän tylsä. Pitää ehkä mennä yrittämään toisen kerran uudelleen. :) Osaan käyttää kuvankäsittelyohjelmia ihan tarpeeksi. Tarkoitus oli harjoitella itse valokuvaamista. Harmi, ettet kirjoittanut nimelläsi, jotta olisin voinut katsoa vinkkiä kuvistasi. Aukeassa on välillä todella hienoja kuvia.
Etuala tosiaan voisi olla parempi, kivi ei hyödytä tätä kuvaa, jossa pitäisi juuret olla pääosassa. Juurien tasalle vaan ryömimään ja kuvaamaan matalalta. Tästähän on hyvä jatkaa ja kuvata juuria niin kauan että saa visionsa mukaisen otoksen. Itsekin käyn paljon samoissa paikoissa kuvaamassa yhä uudestaan, menen korjaamaan edellisellä kerralla tehdyt virheet.
Kiitos vinkeistä. Katsoin kuviasi, pitää katsoa vähän tarkemmin, kun ehtii. Katsomallakin oppii. Juuret onneksi pysyvät paikallaan....kait...joten voinen käydä harjoittelemassa. Eri valoissakin. ;) Kiitos.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 2.22 (9 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty