Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Profiiliteokset

Havaintoja innovaatiopuheista (ja huolenaiheista)

ENSIMMÄINEN HAVAINTO:

Nykyään puhutaan paljon luovuudesta, mutta koulutodistuksessa ei ole arvosanaa "luovuudelle". Sitä ei mitata, eli toisin sanoen sitä ei ole olemassa yhteiskunnassamme, joka rakastaa asioiden mittaamista.TOINEN HAVAINTO:

Edellisestä seuraa, että luovuus täytyy feikata habituksella. On pukeuduttava niin kuin olisi taiteilija tai rokkitähti. Monikin haluaa ilmaista olevansa luova, mistä ovat seurauksena hipsterit.KOLMAS HAVAINTO:

Tutkailin avoimia työpaikkoja. Yhdessäkään ilmoituksessa ei etsitty runoilijaa, filosofia, keksijää tai yleisneroa. Kenties talousongelmamme johtuvat juuri tästä? Miten voisi olla kasvua, jos kukaan ei suurista innovaatiopuheista huolimatta arvosta luovaa hulluutta?

On oltava kyettävä yhdistämään tylsiin ja yllätyksettömiin meriitteihin taiteilijan habitus. Yhteiskunnassamme voi siis parhaiten menestyä, jos on taiteilija näennäisesti ja keinotekoisesti.

Tämä ei suinkaan lisää taiteiden arvostusta, vaan ainoastaan lisää siihen kohdistuvaa epäluottamusta ja kateutta.NELJÄS HAVAINTO:

Lopulta yhteiskuntajärjestyksen vaaliminen on aina tärkeämpää kuin muutos oikeaan suuntaan. Myös ultramoderniksi itsensä ymmärtävä yhteiskunta palkitsee käytöksen ja huolellisuuden, jonka perustana on huoli, kirjaimellisesti.

Yhteiskuntakelpoisuus merkitsee, että ihminen osaa olla huolissaan oman säätynsä mukaisesti.VIIDES HAVAINTO:

Suurinta huolta, suoranaista kauhua, herättää ajatus, että muut säädyt saisivat tahtonsa läpi niissä kysymyksissä, jotka heille merkitsevät suurinta huolenaihetta.

Edellinen työ Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Seuraava työ

-Juho Nieminen

Annetut kommentit

Kukaan ei ole vielä jättänyt kommenttia.

Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

Ei vielä yhtään pistettä

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty