Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Profiiliteokset

METRON TUNNELIN KARVAINEN ÖRKKI

Helsingin metro lakkaa kulkemasta puoli tuntia ennen keskiyötä. Ennen keskiyötä juna täytyy tyhjentää matkustajista, sillä tunneleissa kummittelee.
      Kummittelu alkaa tasan kello 12.00. Näin kerrotaan. Kuljettajat eivät vuosikymmeniin ole uskaltaneet jäädä katsomaan mitä siellä tapahtuu. Kukaan ei sen koommin ole nähnyt lipuntarkastajaa, joka kerran keskiyön jälkeen uskaltautui maan alle etsimään hattuaan.

Kävi niin hassusti, että Helsinki sai pormestarin, joka ei uskonut kummituksiin. Pormestari määräsi, että metro saisi olla auki kello kahteen!
      Alkuun kovin moni ei uskaltanut mennä sinne kahdentoista jälkeen. Oli kesäkuun valoisa ilta. Antilla ei ollut kelloa ja hän oli unohtanut että on myöhä. Kello oli minuuttia vaille kaksitoista, kun Antti laskeutui liukuportaita. Hän oli ainoa joka uskalsi mennä alas metroon.
      Antti seisoi laiturilla yksin ja vähän ihmetteli. Sitten juna tuli. Antti astui sisään.
      Metrossa hän huomasi, että kaikki matkustajat katsoivat ilmeettömästi ja tyhjästi eteenpäin. Kukaan ei päästänyt ääntäkään. Kaikki oli aika normaalisti.
      Metrossa kuitenkin haisi kamalalle. Ja ikään kuin penkeillä olisi maannut ruumiita? Taisi olla lauantai ja siivoojat lähteneet kesälomille?

Yllättäen juna sukelsi valkoiseen sumuun ja tuli äkkipysähdys. Kuljettaja ei ollut uskoa silmiään, metron edessä pomppi isoaivoinen viikatetta heiluttava örkki. Kuljettaja kuulutti kaiuttimesta: JUOSKAA TURVAAN METRON EDESSÄ ON HULLU ÖRKKI!
      Matkustajat juoksivat ulos metrosta huutaen APUA, APUA TÄÄLLÄ KUMMITTELEE! Kuljettaja selvisi rytäkästä pelkällä säikähdyksellä, mutta monet lähettivät kiukkuisia moittimiskirjeitä HKL:ällälle. Kummitukselle tuli hyvä mieli, koska se ei kummitellut turhaan.

Edellinen työ Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Seuraava työ
1998: "Aavemetro"
Noora Pönkänen 3 B / Pekka Jaakkola / Heidi Turunen 6 B /
Marianne Johansson 6 C / The stupid dog (Antti&Aki) 4 B
Jukka Pitkänen 2 C
-Juho Nieminen

Annetut kommentit

Kukaan ei ole vielä jättänyt kommenttia.

Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

Ei vielä yhtään pistettä

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty