Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

TUTKIMUSMATKALLA

Tutkimusmatkalla, lyhäri tai intro (2009):

Eetu luki tutkimusmatkailusta kertovaa lehteä. Hän innostui siitä niin paljon, että hänen oli itsekin kokeiltava.
Tutkimusmatkalle tarvitaan paljon ihmisiä esim: Tutkija, Tutkijan apulainen ja kymmenen merimiestä. Taas he tarvitsevat ruokaa ja lämmikkeitä ja laivan. Sitten pitää vain keksiä minkä haluaa valloittaa esim: Etelänapa. Sinne purjehtiminen käy mukavasti.
Laura Luukkonen 6 B / Patrick Nickelsson 5 B

Nolli Nököhammas III: Tutkimusmatkalla Afrikassa (plus: Kauko...?)

Sanomalehdessä oli ilmoitus: ”Etsitään rohkeaa ja rämäpäistä avustajaa tutkimusmatkalle. Luvassa on iso palkkio.” Nolli Nököhampaalla ei ollut isoa viikkorahaa, vaikka isä teki teki paljon töitä. Nollin äiti oli joitakin vuosia aiemmin kadonnut lähimetsään, lähdettyään tutkimaan villejä perunoita. Ja laskuja piti maksaa. Nolli soitti ilmoituksessa olevaan numeroon.
      Puhelimessa kysyttiin mitä kokemuksia Nollilla oli seikkailemisesta. Nolli vastasi:
      ”Kun kyläilen isovanhemmillani, tykkään mennä penkomaan heidän vinttiään. Pimeässä kulkeminen taskulampun kanssa on hauskaa. Siellä on iso arkku ja useita pahvilaatikoita, joissa on Neiti Etsivä kirjoja.”
      Entä mitä kokemuksia Nollilla oli tutkimuksesta?
      Nolli vastasi:
      ”Olen todennut, että siinä missä nykyään on meidän koulu, oli ennen metsää. Nyt piha on pelkkää hiekkakenttää ja asfalttia. Sitten minä tutkin kotipihaa ja selvitin vanhoista kartoista että siinäkin on ennen sijainnut metsää.”
      Entä osasiko hän käyttää tietokonetta?
       ”Olen ollut löytöretkellä netissä katsomassa metron, raitiovaunun, lahijunan ja linja-auton aikatauluja. (Olen myös löytänyt Legojen kotisivut.).”
      Puhelimessa sanottiin, että niin teräviä vastauksia ei oltu vielä kuultu. Nollin piti heti pakata laukkunsa ja lähteä Helsinki-Vantaan lentokentälle.

Totti Töyhtötukka auttoi pakkaamisessa...
Nolli pohti, että voisiko ottaa mukaan TV:een ja radion... no ei tosiaankaan! Täytyi ottaa mukaan vain kevyitä ja hyödyllisiä tavaroita. Nolli oli innoissaan. Hän oli pakannut mukaansa kiikarit, suurennuslasin ja paljon muuta.
(Xxx ihan julmetun raskas...)
Kun Nolli pääsi lentokentälle, siellä oli pieni ryhmä tutkijoita, joilla oli kyltti. Kyltissä luki rohkea ja rämäpäinen avustaja tänne.

Afrikassa oli talvi, mutta aurinko paistoi ihanasti. Nolli ymmärsi pian, että maailma ei kuvana ole niin kaunis kuin oikeana. Tutkijat olivat tulleet tutkimaan marjoja. Professori sanoi, että viidakossa oli pinkkejämarjoja ja liilojamarjoja. Nolli näki myös vihreitä lintuja.
He katselivat kasvikirjoista kasveja joita katselivat maasta. Sitten Nolli löysi kasvin, jota ei ollut missään kirjassa. Hän näytti sen luonnonprofessorille, joka sanoi, että se oli harvinaisuus.
He tutkivat myös ötököitä. He näkivät perhosen ja madon ja muurahaisen. Lopuksi syötiin eväitä. Illalla Nolli/Totti piirsi kuvan jännimmistä näkemistään ötököistä. Professori kysyi saisiko Nollin kuvia käyttää hänen seuraavassa kirjassa, jonka nimi olisi Afrikan oudot ötökät vol 2.


Mennään tutkimaan eläimiä leijonia karhuja ja pöllöjä. Minkälaista on niiden karva ja tassut. Melinda Maneejun 3-4 C

(loppupuolelle?) Nollille puettiin suojapuku, annattiin sensorit ja laskettiin vintturilla tulivuoreen. Nolli laittoi sensorit tulivuoreen ja hänet nostettiin ylös. Puolen tunnin kuluttua sensorit ilmoittivat että tulivuori ei aio purkautua. Tutkijat ja Nolli iloitsivat. He ilmoittivat TV-lähetyksessä kaupungille että he ovat turvassa.

Hän oli vika jonossa, koska hänen sukunimi oli aakkosjärjestyksessä vika.
Ada Koskela 5 C

Sade metsässä hän alkoi etsiä outoja toukkia joita löytyikin paljon. Hän tappoi ne ja laittoi nuppineulalla lasi boxeihin.
Hän löysi puuman joka oikein poseerasi kameran edessä.
Kimi Karppinen 5 A

Edellinen työ Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Seuraava työ
Olipa kerran professori Tranpilus joka etsi hopea karhua. Hän oli kuullut, että hopeakarhu asui pimeyden metsässä. Tranpilus kulki läpi vaarojen.
Alex Rautala 2 B

Alipa kerran pieni tyttö nimeltä Anna. Hän halusi tehdä tutkimuksen hän keksi että hän voisi tutkia vessan pönttöä. Sitten hän meni vessan pöntön luo ja sanoi: Ja sitten tutkimaan!
Sitten yhtäkkä hän muuttui todella pieneksi ja putosi vessan pönttöön. Siellä oli jokin kaupunki, siellä oli jotain ötökköjä, myös matoja. Joku pieni matelija kysyi Annalta että mitäs sinä täällä olet? Ötökän nimi oli Petri.
Amanda Jortimo 3 A

Alkoi olla kouluun meno aika, sanoi opettaja. Kaikki luokkalaiseni vinkuivat.
Teemu Gerasimoff 4 lk

1997: ”Kun myrsky puhkesi” - Niko Turjama 3 A
1999: Jani-Antero Muona
2009: "Tutkimusmatkalla" - Teemu Koskinen/ Kia Lappaleinen 3 C/ Olli Lavikka 2 B/ Sofie Lehtimäki 5 B / Valtteri Kauko 5 B / Laura Luukkonen 6 B /
Maria Suoniemi 2 C/ Johannes Takkula 4 B/ Kristoffer Östman 2-3 lk / Carmen Martin 2 A /
Teemu Koskinen (2)

-Juho Nieminen

Annetut kommentit

Kukaan ei ole vielä jättänyt kommenttia.

Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

Ei vielä yhtään pistettä

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty