Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Profiiliteokset

Lahja äidiltä

Meille oli juuri soitettu sairaalasta, että äitini loppu oli lähellä. Lähdin isän kanssa heti sairaalaan. Astuessamme ovesta sisälle näimme, kuinka hän makasi aivan hiljaa vuoteellaan. Hän oli ihan valkoinen. Menin hänen vuoteensa viereen ja istahdin sängyn laidalle. Äitini avasi silmänsä ja hymyili hiljaa minulle. Olin niin tyrmistynyt, etten osannut sanoa mitään.

Sängyn vieressä oli pöytä. Siinä oli paljon kukkia, hedelmiä ja pieni hyvin kaunis rasia. Istuin aivan hiljaa hänen vieressään. Viimein hän puhui ja sanoi: "Rakas lapseni, minulla ei ole enää paljon elinaikaa enkä jaksa paljon puhuakaan. Anna minulle tuo rasia pöydältä."

Annoin sen hänelle. Äitini piteli sitä vähän aikaa ja antoi sen minulle. Otin sen hyvin liikuttuneena. Sitten hän sulki silmänsä ja sanoi: "Hyvästi rakas lapseni." Ne olivat hänen viimeiset sanansa. Istuin siinä vielä rasia kädessäni ja lämpimät kyynelet valuivat vuolaana virtana kasvoillani.

Isä nosti minut syliinsä ja kantoi minut huoneesta, sillä en pystynyt kävelemään. Hän ei ollut nostanut minua vuosiin, mutta nappasi minut kevyesti kuin olisin muuttunut taas ihan pieneksi. Käytävällä sanoin, että kävelen itse, ja seisoimme siinä pitkään. Isäkään ei nyt tahtonut kävellä. Lopulta me lähdimme kotiin.

Kun viimein olin yksin, avasin rasian. Siinä oli kaulaketju, jossa riippui kultainen sydän. Sydämen keskellä oli pieni punainen kivi. Olin hyvin onnellinen, sillä se oli viimeinen lahja, jonka sain äidiltäni. Sitä lahjaa en koskaan unohda.

Edellinen työ Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Seuraava työ
Sirkka-Liisa Suuronen VII lk, 1957

"in a thriller the MacGuffin is usually 'the necklace'; in a spy story it is 'the papers'"
- A. Hitchcock
-Juho Nieminen

Annetut kommentit

Kukaan ei ole vielä jättänyt kommenttia.

Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

Ei vielä yhtään pistettä

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty