Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikajärjestys

Tänään haluan olla ihan hiljaa

Tänään kannan puheensorinan historiaa muovipussissa. Tanssilattialla vanha pari muistelee hiljaa mennyttä muun maailman huutaessa toinen toistaan kovempaa. Puheensorina on sekalaisia kolmioita, neliöitä, värittömiä värejä ja sanoja, joista ei saa selvää kuuntelematta. Kuin kärpästen surina - tasapaksua harmaata lumisadetta television ruudulla ilman merkitystä muille, kuin kärpäsille ja kärpästen herroille, jotka eivät edes kuuntele. Ja edes hyttysten ininä, koirien murina, apinoiden huudot ja lintujen kauniitakin kauniimmat serenadit eivät vedä vertoja niille tarinoille, jotka vilisevät silmissä sekalaisina kolmioina, neliöinä, värittöminä väreinä ja kuvioina, joista ei saa selvää. Puheensorinaa voi äänittää, muta silloin tarinat muuttuvat, kuin heroiini, kun se sekottuu vereen tehden todellisuudesta epätodellisen. Ja silloin puheensorinasta tulee samanlaista lumisadetta, kuin kärpästen surinasta, hyttysten ininästä ja lintujen kauniista serenadeista. Vaikka vesien liplatus pienissä puroissa on yhtä kaunista, kuin tuulten humina vaahteroiden ja haapojen lehdissä keskikesän yössä, silti puheensorina teatterissa ennen esityksen alkua on todellisempaa, kauniimpaa ja värikkäämpää.
Ja nauru, laulu ja huudot karaokebaarissa sen vanhan pariskunnan ympärillä, riidat perheiden ruokapöydissä, ystäväporukoiden juorut, suru-uutiset kotisohvilla, pinnalliset sanat toimistoissa ja presidenttien puheet julkisilla paikoilla ja tarjoilijat rantakahviloissa ja ääniaaltojen syvä värinä ovat kaikki muovipussissa laukussani, jotta muovin rapina peittäisi äänet, että minä voisin olla hiljaa. Kannan puheensorinan historiaa laukussani kaiken keskellä, koska haluan ajatella ilman sanoja, värejä, ääniä, kolmioita ja neliöitä. Ilman huutoja ja naurua ja lumisadetta television ruudulla ennen teatteriesityksen alkua karaokebaarin tanssilattialla. Haluan antaa riekaleen onneani sille vanhalle hiljaiselle pariskunnalle ja haluan istua tässä ilman puheensorinan palasia. Ihan hiljaa.

Edellinen työ Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Seuraava työ

-Heta Hurme

Annetut kommentit

Puhuttelevaa ja kaunista.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty