Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikajärjestys

Valon syntyessä

Edellinen työ Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Seuraava työ
4.12.2017. Ensimmäinen maanantai töitä vailla - totta helvetissä oli pakko. Heti aamun valjettua, tai oikeastaan jo ennen sitä olin matkalla kohti metsittynyttä ravirataa ja sen metsän kätkemää kahvilarakennusta. Kuten kuvitella voi, siellä oli aivan liian hämärää, paikoitellen jopa pimeää. Silti kuvasin kamerani kahdesta akusta toisen tyhjiin.

Jotenkin tyhjäksi jäi oloni, joten päätin että jonnekin toisaallekin vielä. Päädyin tälle huvilalle mallia "ei ole todellista", vaikka hieman hirvittikin tieto siitä että edellisestä kerrasta saattaisi olla kulunut vähän turhan lyhyelti aikaa.

Oli siellä siinäkin välissä ehditty käydä, ikään kuin olisi vähän siivoiltukin mutta toisaalta joku ennestään ehjä ikkuna oli rikottu. Paikan taika tarttui heti, vaikka hämärää oli joulukuisen alkuiltapäivänkin valo.

Vaan sitten, juuri kun olin harkitsemassa poislähtöä... koko päivän piilossa ollut aurinko löysi tiensä jotenkuten esiin, valo syntyi; sen jälkeen oli turha edes harkita poislähtöä ennen muutamaa lisäkuvaa, niin sydäntä riipivän kauniilta se valo siellä näytti.
-Petri Volanen

Annetut kommentit

Pidän kovasti.
No jopa olet paikan löytänyt. Tekisi mieli hypätä tuohon miljööseen mallin kanssa. Jälleen valossa paljon sävyjä mutta hdr-käsittely ei ole mennyt yli.
Joo, se on tosiaan täysin käsittämätön paikka tuo. Ja vähän samanlaisia kuvioita pyörii omassakin päässäni, että saahan nähdä josko lopultakin alkaisi tulevana keväänä/kesänä konkretisoitua (nyt kun on yllättäen löytynyt muutama "saattaisin tulla kuvattavaksi" tapaus.
Tuskin tämä on kauan ollut hylättynä / jätettynä tai sitten on lujaa laatua talo. Mutta kuvan värit ja valo ja ovien "rytmi"! Sykähdyttävän täydellinen ja kaunis kuva. Viisi pistettä ei riitä, mutta siihen on tyytyminen systeemin vuoksi.
Meikäläinen kävi tuolla ensimmäisen kerran 2013 ja tiedän siellä käyneen kuvaajia jo paljon sitäkin ennen, eli on se jo jonkin aikaa... yläkerrassa mm. alkaa jo sisäkatto antautua ja seinästäkin taitaa jo jossain kohti päivä hiukka läpi paistaa. Vaan kait se on rakennettu 1900-luvun alkupuolella kestämään.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4.45 (11 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty