Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Valtion leivissä

Syöksykierre on taloudellisestikin niin itselläni, kuin monella muullakin ihmisellä lähtenyt liikenteeseen ehkä jo syntymästä lähtien, kun vanhempien toimesta on ensimmäinen pankkitili avattu. Pankit nussii palvelumaksut, vaikka ei olisi tilitapahtumia. Onneksi lohkoketju-teknologiaan perustuvat kryptovaluutat tarjoavat edes hitusen toivon pilkettä okulaariin tulevaisuuden osalta, joka tietäisi niiden käyttöön tulon myötä keskuspankkien muodostumista täysin turhiksi laitoksiksi. Vielä kun Valtio pääsee eroon Euro-valuuttajärjestelmästä ja ottaa käyttöön vanhan valuutan, kansa voisi olla taas tyytyväinen neidon tai äidin kehdossaan ja viettää ansaittuja päiviä Valtion alla pohjantähden. Seuraava askel olisi Valtion irtautuminen kokonaan EU-järjestelmästä, kuten historian hyvin muistavat muistanevat kansan olleen eri mieltä alun perin yhteiseen liittoon ryhtymisestä, mitä Valtion istuva eliitti.

Venäjän ja sotilasliitto Naton rajaa ei tulisi tuoda Valtion ja Venäjän jakamalle yhteiselle rajalle. Yhdysvaltojen ja Korean ydinasevarustelu on jo tarpeeksi suurta uhan ilmapiiriä luomassa, ja niin huolestuttavaa, että Nato-intoilijoita kukapa kaipaisi Valtioon enempää? Nato tuottaisi Valtiolle jopa sellaista konfliktia, että tulisi paskat housussa kiire Ruotsiin naapuria pakoon.

Maailman suurvaltojen asevarustelua enemmän huolettaa ilmastonmuutos sekä väestönkasvu. Kohta maailmassa on Afrikassa ja muualla maailmassa väestöä niin paljon, jota ei mikään manner enää kestä, muuttoliikkeet voimistuu, ja jo nyt kurallaan oleva maahanmuuttopolitiikka Euroopassa rapistuu entisestään. En haluaisi jättää lapsenlapsilleni Valtiota jälkeeni, jonka enemmistö on jotain muuta, kuin kantaväestöä. Niin, tosiaan: Lapsenlapset. Ensin kai pitäisi löytää se äitiehdokas omille lapsille, ja luoda taloudelliset puitteet kuntoon, jotta jonain päivänä voisi tarinoida lapsenlapsille, kuinka ukki rakensi Valtiota? Niin, kenelle kerron, jos ei kotirintamalla ole ketään, kenen kanssa perustaa sitä perhettä?

Valtion päämiehen soisi olevan mies, mielellään Valtio-oppinut tohtorismies, joka rahoittaa demokraattiseen järjestelmään kun Valtio perustuu, niin vaalikampanjaansa myymällä erilaisia hyödyllisiä hauskan näköisiä esineitä, esimerkiksi kahvimukeja ja joka ymmärtää naapurisuhteen vakavuuden oikein.

Vaalit, kun käydään mahdollisesti Valtiossa useamassa erässä, kansaa kehoitetaan televisiossa mainoskanavan kymppiuutisten tauolla varmistamaan vaalien meno toiselle kierrokselle ehdokkaan itsensä toimesta.

Päämies on eläkkeellä vasta haudassa perinteisesti, niin kiehtovaa ja koukuttavaa lienee valta. Sitä kun kerran saa tarpeeksi, virvelin kelasta ei halua ikinä vetää siimaa rantaan, vaan vielä täytyy nylkyttää, mutta elämän pituudellapa on ainakin toistaiseksi inhimillisiä rajoitteita, ja luonnonlakeja ei voi kumota. Hyvä niin, itse ainakin toivon itselleni humaania kuolemaa, kun se päivä koittaa. Vaikka en kuolisikaan Valtiomiehenä saati päämiehenä.

Presidenttipeli kun käy kuumana, en malta olla omalta osaltani ulostamatta lisää paskaa housuun. Toisin sanoen tuppamaan tekstiä Aukea.nettiin nyt jo, kun se lepää ehkä ideana vasta jonkun tekstinikkarin Wordissa?

Joku älypää tietenkin mietää tekstini välittömästi, että Jere Sumell on sitä mieltä, että Paavo Väyrynen on valtion päämies, tai ainakin valtiomies isommalla V:lla. On hän tottakai valtiotieteen tohtori, eikä mikään tyhjä mies, mutta ehdokasjoukossa on muitakin hyviä. Haavisto ja Kyllönen kaksi mainitakseni. Kumpi siis kolmesta se olisi se seuraava Valtion päämies?

No, tekstissäni ei esiinny kertaakaan sanaa "Suomi" ja "Paavo Väyrynen", vaikka yhteneviä viittauksia siitä saattaa helposti löytääkin heikommallakin lukutaidolla.
-Jere Sumell

Annetut kommentit

Hyvää yhteiskunnallista kelaamista.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.33 (3 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty