Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikajärjestys

Ajattelemisen aihetta runo

Olemassaolon arvokkuuden kokemus runossa on uskomus omasta runokelvollisuudesta, puhe itsestä runossa ylistävään sävyyn, kritiikitön runo, lempeä ja mukava runo itseä kohtaan ikään kuin olisi runon sisimmässä jotain ylpeiltävää runoutta ja kiehtovaa, joka runoon pitää kätkeä ja runossa tuoda esiin: Saavutusten runo ja onnistumisten paljasteluruno, puhe niistä, koska runon ylpeyden tunne, todelliset runotunteet ja ajatukset runossa, se kun myöntää runolle olevansa hillitty, tyytyväinen runoihminen, esittää ihmisille runossa omaa itseä, rakastaa runon paljastumista itsekseen. Aina runossa on jotain sanottavaa.

Runon muiden sanomiset sitä runossa kokee niin herkästi runokehuina ja kiitoksena runolle, jolloin täydellisyyden tunne runossa saattaa kulminoitua ystävällisyydeksi runolle.

Tarjoaa täydellisyyden tunteelle runokättä olemalla kritiikitön runolle ja ylistävä kaikkea runoutta kohtaan kuin se runo olisi peili. Tuntee runon vetovoimaa avoimiin ja runokritiikittömiin ihmisiin, jotka runossa entisestään voimistavat täydellisyyden runoikkunaa.

On hyvin runolempeä itselleen ja runossa palkitsee itseään jos runossa toimii oikein.
On runossa usein hyväntuulinen itseään runoa kohtaan ja kehuu runossa itseään tekemistään oikeista runoratkaisuista. Miettii tekemisiään runossa etukäteen, tuntee etukäteistekijyyttä runossa ja ennakoivaa ylpeyttä runossa siitä miten tulee runossa toimimaan. Saattaa olla runossa iloinen itselleen vain runona siksi koska on runo niin usein vahva runo, tyyni ja tyytyväinen runo.

Jos hyvää runossa tapahtuu, saattaa täysin runollisen vilpittömästi ajatella: ”se runo oli minun syy.”

Runo on lempeä kaikkia runoja kohtaan, hyväksyy kaikenlaisen runon jälkipelin tuosta vaan.
Runossa on helppo hyväksyä runon erilaiset mielipiteet, kun runo on saanut kaiken eikä runo silti ole koskaan runollisesti kyllästynyt mihinkään.  Käy runossa läpi kaikki ajat, runotyylit ja vaihtoehdot runohetkessä ja pitkäjänteisen runotäsmällisesti juurta jaksaen, runo ei kyllästy koskaan ja runo viihtyy saman tehtävän runollisessa parissa vuosikymmeniä.  Noudattaa runon kaikkia liikennesääntöjä ja runon lakeja aina täysin.

Runo tuntee toki olonsa runona koko ajan epämukavaksi runoilijassa ja tietää käyttäytyvänsä runotodellisuudessa huonosti mutta runon muiden ihmisten mielestä runoutuu hyvin koska omaa runollisen täydellisen itsekritiikin. Hankkiutuu runosuhteeseen ylistyvän kumppanin runon kanssa, jonka antaa runon dominoida myönteisesti ja runollisessa mielessä kohdella hyvin.

Syy runolle siihen miksi on runo tällainen, ei löydy runon muista asioista,
pelkästään runon kirjoittaneen
omasta
päästä.
Kun runossa kaikki muu ympärillä runon pettää, se antaa runolle lisää ajattelemisen aihetta
ja sitä tuntee muutaman sekunnin ajan
olevansa melkein runoilija
Harri Holtinkosken huoltoasemakopio

Edellinen työ Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Seuraava työ

-Antti Nisonen

Annetut kommentit

Hmm. Sinä olet omanlainen runoilija etkä mikään alekori-runoilija, hyvä niin. Jokainen on. Tässä on hyvin kyllä pohdittu runon olomuotoa ja olemusta.
Kiitoksia! Tämän nimi oli ajattelemisen aihetta joten toivottavasti se sitä myös antoi :)
Kiitos myös nimesi käytöstä runon yhteydessä vaikka en siihen lupaa kysynytkään mutta en tiedä onko se runoudessa tapana. Kyseessä on kuitenkin kunnianosoitus.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4 (4 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty