Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kuvataide
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Tie Räsävaaralta

Pastelli
29 x 59 cm
-Vesa Mujunen

Annetut kommentit

Ja aina vain paranee! Olisiko tämä myynnissä?
Vankkumattomana erämiehenä ja metsästäjänä tykkään tämän työn tunnelmasta ja siitä kuinka tämä teos on tehty. Pastellit ovat todella vaikeat meikäläisen sormiin.
Olet tuonut meille ruskan ihailtavaksemme juuri sellaisena kuin sen oikeastikin näemme erämatkoilla kulkiessamme. Olen myyty!
Kirjotit edellisen julkaisusi yhteydessä, ettet ole yrittänyt myydä. Mielestäni tämäntason maisematöistä kannattas kauppaakin harkita.
Tämä on yksi parhaita Vesa Mujusen maisemia! Kerrassaan lumoava, kiitos Vesa. 5p
Muuten hyvä mutta taiteilija näyttää olevan välinpitämätön noista kommenteista. Tuollaista se on kun saa pelkästään hyvää palautetta. Kuka sitä viitsiikään vastailla niille kun "voitonmarssi" on alkanut. Paskanmaku jää suuhun tuollaisesta. Sorry vain taiteilija!
No, tuollaista ylimielisyyttä aina esiintyy muidenkin kuin kuvataiteilijoiden joukossa. Mielestäni se on vahinko! Taiteilijanhan pitäisi periaatteessa olla yleisönsä kanssa hyvissä väleissä jotta sitä nostetta tulisi lisääkin. Mutta ilman muuta jos tääkin taiteilija kokee että on saavuttanut huippunsa, tuo ylimielisyys hänelle suotakoon.
Kaikesta huolimatta, ihan jopa kannattaisi esitettyihin kysymyksiin edes vastata.
Mielestäni esitettyihin kysymyksiin olisi suotavaa vastata. Toisaalta katon aivan samanlailla ylimielisyydeksi katsojan puolelta taiteilijaa kohtaan nimettömyyden, jotenka en pidä ylimielisyytenä jättää vastaamatta nimettömiin viesteihin.
No sieltähän se tuli ja juurikin Juhanilta! Hei Jussi, täällä nimettömänä kommentointi on ihan jopa luvallista! Mikä ongelma? En ole ylimielinen jos kommentoin nimettömänä, vai kuinka sellainen ylimielisyys esimerkiksi täällä Aukealla todennetaan....siis oikeasti?
Olen aina kommentoinut anonyyminä täällä ja ihan tietyistä ja luonnollisista syistä. Olen myös paljon kommentoinut sinun töitäsi anonyyminä ja hyvin näytti sinullekin kelpaavan.
Mielestäni ketjun aloittanut anonyymi olisi hyvin ansainnut vastauksen! Jos hän sinun mielestäsi on "ylimielinen" niin olen sitä mieltä että en kuulu tänne Aukealle ja on nyt niin tiukilla että tee ratkaisuja vihoissani. Prkl!
Kyllä minä henkilökohtaisesti piän suurempana kohteliaisuutena antaa palaute nimen kera. Itehän sen saa valita ottaako palautetta nimettömänä vai nimellisenä. Mulle kyllä kelepaa risut kuin ruusut, niin nimellä, kuin iliman nimeä. Jos taiteilian pittäisi olla hyvissä väleissä yleisön kanssa, eikö olisi suositeltavaa olla yleisönkin hyvissä väleissä taiteilijan kanssa, silloin se palaute tehoaa paremmin. Eppäilempä ettei Vesa koe saavuttaneensa huippua Aukean suosiolla. Oma päämääräni oli, että työni ovat joskus Louvressa esillä. Siihen meni 22 vuotta saavuttaa se, kaikki muu on ollut välietappeja. Seuraavat 22 vuotta on pyhitetty opettelemaan maalaamaan Nainen. Minä vaan en oikein ymmärrä, miksi rehellistä pallautetta ei voi antaa nimen kera.
En minäkään. Enkä tajua mistä tämä Mujusen töihin kohdistuva kiukku kumpuaa. Hän kiittää palautteesta, mutta ei kommentoi jokaista viestiä. Ehkä hän etupäässä maalaa. Monet taiteilijat luullakseni antavat töiden puhua puolestaan.
Ja mitä selittämistä tässäkin erinomaisessa maisemassa on? Laatu kyllä näkyy ilman tulkintaakin. Erinomaisen hieno työ!5p
Oman henkilökohtasen kokemuksen perusteella ne nimettömät ostokiinnostukset ei tähänpäivään mennessä ole johtaneet mihinkään. Nimellisten ostokiinnusten kanssa ollaan hinta sovittu ja sillä selvä. Useastikin sen nimettömän ostokiinnostuksen takana piilee jonkinmoinen härnäys, tai muu taka-ajatus, eikä mikään sulje pois sitä mahdollisuutta, että nimetön ostokiinnostus on vain tapa kehua työtä.. Mitä minäki oon Vesan töitä seurannu, hän kiittää yhteisesti kaikkia lopuksi.
Taas oman kokemukseni perusteella niitä ostotarjouksia kyllä tulee myös e-mailin kautta joka jokaisella on nähtävänä tuolla taiteilijaesittelyssä. Ei kannata Juhani aliarvioida niitä nimettömiäkään ostokiinnostuksia. Minulla on tullut kaksi suoraa kauppaa sillä tavalla ja yksi "epäsuorasti" noin mutta lopulta sekin kääntyi kaupaksi.
Kyllä henkilökohtainen kontakti kannattaa luoda vaikka se aluksi olisi nimetönkin.
Olen vain huolissani tämän Aukean hiipumisesta varsinkin nyt kun tämä vaikuttaa olevan ainoo virtuaaligalleria jossa on mahdollista luoda asiakaskontakteja.
Internet on täynnä ympäri maailmaa taidegallertoita, maksullisia ja maksuttomia, joissa on mahdollisuus asiakassuhteita luoda. Laita hakusanaksi taidegalleria + internet, Suomeksi, Ruotsiksi, Englanniksi, Saksaksi...kyllä löytyy. Enkä suinkaan aliarvioi, ne ei mun kohallani vain ole johtaneet mihinkään ne nimettömät ostokiinnostukset.. Muutenkin, kun en rahantakia tee tätä hommaa, enkä ole tunkeutumasa taidemarkkinoille. Maalaan siksi, että entisenä alkoholin suurkäyrräjänä saan pysymään alkoholini käytön kohtuuden rajoissa. Jos rahantakia maalaisin, silloin olisin parikymmentä vuotta sitten alkanut treenaamaan nykytaidetta tai muotokuvia, ja miksei maisemiakin, ne menee kaupaksi. Ei kukaan mielellään osta lapsiperheeseen olohuoneen pianon päälle mun taidetta jossa on vähäpukeisia naisia mukana.
Siinä kontekstissa pidän peräti kummallisena että ylipäätään olet saanut noita ostotarjouksia? No toiset taaplaa tyylillään ja tavoillaan.
Kun en ole Suomessa asunu yli 40 vuoteen ja korkeintaan pari kertaa kymmenesä vuodesa piipahan Suomen kamaralla ei Suomesta ole ainuttakaan ostotarjousta tullut internetin välityksellä, eikä mulla ole Suomalaisilla myyntitaidegalleriasivuilla edes esillä töitä, eikä ole tullu piettyä Suomesa näyttelyä koskaan. Äläkä nyt vaan kirjota että aliarvioin Suomen taide-elämää, ne on käytännön syyt, miksi näin on. Aikoinaan muutamia nimettömiä hintatiedusteluja ja ostokiinnostusta tuli Aukealla työni yhteydessä, mutta kun pyysin ottamaan yhteyttä sähköpostitse, nekin lopahti siihen. Toiset tekee tätä hommaa rahasta ja toiset ehkä rakkaudesta, syitä löytyy varmaankin yhtä paljon kuin nimettömänä esiintymiseen.
Syytä anonyymiyteeni en voi tässä suoraan kertoa, mutta sain "Kuvastolta" viime viikolla postia että minun muutamia teoksia on digitoitu "Kansallisgallerian" sivuilta verkkokäyttöön ja tulen saamaan niistä tekijänoikeuskorvauksia ensimmäisen kerran jo ensi kesänä ja digitoimistyötä töistäni jatketaan edelleen myös muualta.
Kai tiedät että tämä Kuvasto on meidän kuvataiteilijoiden "Teosto"- jonka jäsen sattumoisin myös olen. Uskon että tuo noste vain alkaa paranemaan myös ulkomailta. Me suomen kuvataiteilijat tarvittiin tuota Buustia!
Niinkuin kerroin, en ole asunut Suomessa yli 40 vuoteen, mulla ei ole kokemusta tai käsitystä kuinka Suomen taidemaailmassa homma toimii. Mutta olen iloinen puolestasi jos kannetta saat. Kuitenkin me taiteiliat paiskiotaan hommat ja galleristit sekä tilaisuuksien järjestäjät käärii rahat. Viihdetaiteilialle/muusikolle maksetaan että hän tulee esiintymään, kuvataiteilian pitää maksaa että saa essiintyä. Perkele, Art expo nyjorkkiinkin oli osallistumismaksu 3000 euroa, ja vaikka emäntä autto mua taulujen kanssa, joutui maksamaan siitä huolimatta sisäänpääsymaksun, joka asiassa ollaan ahneita ja taiteilijalta rahat pois. Minä teen omaa juttuani välittämättä meneekö kaupaksi. Miinuksen puolella ollaan rajusti kun laskee Nykin, Cannesin ja Louvren osallistumismaksut, hotellit, eläminen, lennot... kaikki omasta pussista. Mutta, mutta... kyllä ystävät ovat olleet kiitollisia kun olen merkkipäivänä taulun lahjaksi antanu, ja arvostavat yhtä korkealle kuin toisten siihen lahjakorttiin rahasummalla osallistumista. Ei muuta kuin onnea matkaan ja toivotan sitä kannetta Suomen rajojen ulkopuolellekki, onhan se hienoa, että Suomalaista taidetta viedään ulospäin....Lisäksi tulee sähköpostia välillä ympäri maailmaa jos olisin kiinnostunu julkaisemaan työn jossain taidelehdessä, ja kun eteenpäin lukee, niin sikamaiset hinnat julkaisuun, tarjotaan valokuvausta, raameja ja jos mitäkin krääsää, mahdollisuutta galleriaan näyttelyyn kauheilla hinnoilla ja provikoilla. Mutta tuli ilostakin postia, Radio Finlandian juontaja täällä Costa de Solilla kirjotti pystyvän järkkään ilmasen näyttelymahdollisuuven sekä haastattelun Radio Finlandiaan, ens perjantaina on tapaaminen ja haastattelu, ulostuloa haastattelusta en tiedä onko suora vai jälkikäteen, ja Uusi Fuengirola lehteen haluavat tehä jutun.
VinkVink! Liity Kuvastoon! Se ajaa myös sinun etujasi ja pitää huolen tekijänoikeuksistasi. Olisi tehnyt jo Tuon Art Exponkin näyttelysi ajan. Vaikka asut Espanjassa....tai missä tahansa, olet silti Suomalainen. Sinä olet oikeutettu korvauksiin jos tauluillasi yritetään jopa välillisesti tehdä rahaa ja siitä pitää kuvasto huolen. Ja kiitos!
Mutta kun kaheksankymmentäluvulla töiden takia jouduin ottamaan Ruotsin kansalaisuuden ja silloin ei ollut kaksoiskansalaisuutta, nyt kun sen saisi, on vain omaa saamattomuuttani jäänyt hakematta se kaksoiskansalaisuus,(hyi Jussi, tukkapöllöä). Kesällä meen Oulusa Käymään, taas on kaheksan vuotta vierähtäny kun olen Suomesa käyny, jos alakais hakkeen sen kaksoiskansalaisuuven. Kiitos juttutuokiosta, oli miellyttävämpi vaihtaa ajatuksia ja kokemuksia rauhassa ilman kähnää ja todistelematta kumpi on oikeassa tai väärässä. Ja hyvät jatkot Vesallekin, toivottavasti nähdään jatkossakin hienoja maisematöitäsi.
Oli miten oli, mutta tämä teos on yksi parhaista netissä koskaan julkaistuista töistä pastelleilla tehtynä! Te jotka väännätte noista ihan toisarvoisista seikoista täällä, voisitte edes hiukan kunnioittaa tämän taiteilijan julkaisuja täällä ja varsinkin toivoa että hän vielä väännöistänne huolimatta viitsisi julkaista täällä töitään.
Minä taas puolestani ottaisin tämän työn seinälleni tuhat kertaa mieluummin kuin esimerkiksi noita Rytkösen kummallisuuksia. Ja tämä on totuus!
Pyydän mitä vilpittömimmin Taiteilija Vesa Mujuselta anteeksi, mikäli kirjoitukseni julkaisusi yhteydessä ovat olleet Taiteilijalle häiritsiviä, tai koet ne epäkunnioitettavana.

Juhani Rytkönen
Hieno teos, mutta hieman tavanomaisempi aiheeltaan kuin Joensuun vaneritehdas. Kummassakin on jotain kansallisromanttisuutta, mutta se tehdas iski henkilökohtaisesti lujemmin.
Pyydän anteeksi, että en ole vastannut kysymykseen. Tämä Aukea on nykyisin niin hiljainen, että yleensä katsastan vain uuden julkaisuni yhteydessä, mitä täällä Aukealla on tapahtunut.

Vastauksena kysyjälle: Töitäni en ole vielä valmis myymään.

Olen vilpittömästi kiitollinen kaikista palautteista, joita olen vuosien varrella täällä aukeassa saanut. Täällä saamani palautteet ovat kannustaneet minua eteenpäin, ja auttaneet minua tutkimaan kriittisesti omia töitäni, ja sitä kautta kehittymään kuvan tekijänä.

Kiitoksia kaikille palautteista.

Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4.1 (10 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty