Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikajärjestys

Koti

Edellinen työ Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Seuraava työ
20.4.2018.

Metsästä koti ja kiviset pellot
Etäälle myrskyistä maan
Täällä ei soi edes kirkonkellot
Täältä poistu en milloinkaan

Vaan vuodet kun kuluu ja kuolen pois
Minut kirkolle kuljettakaa
Vaik' kalmiston mullassa paikkani ois
Kotiain en voi unohtaa


-Petri Volanen

Annetut kommentit

Mykistävän upea kokonaisuus, huh huh.
Myönnän että oli paikan päälläkin aika vaikuttava hetki kun tämän metsänreunasta näkyviin sain. Tämähän tuli ensinnäkin löydettyä ihan sellaisen perinteisen kartta/ilmakuvahuvittelun kautta... ja noiden perusteella voi harvemmin ihan 100% varma olla mitä perillä odottaa. Ja sitten siellä oli nuo harmaat, pienet rakennukset ja pienehkö kivinen pelto. Tuli jotenkin väkipakolla päähän ymmärrys siitä kuinka siellä on saattanut olla leipä työn takana, pelkkä peltojen raivaus ja niin edelleen. Mutta on siellä oletettavasti hyvinkin onnellisina eletty. Jotenkin kovin kaunista.
Huikean hieno - ja haikea. Tässä ei ole kysymys vain muutamasta ihmiskohtalosta vaan myös menneestä maailmasta, kadonneesta elämäntavasta. Vaikka kaikki oli ehkä kovempaa ja karumpaa maailman palaset olivat vielä paikallaan - jokainen tiesi paikkansa ja tehtävänsä, päivillä oli tarkoituksensa.

Nämä talot yksinäisen aukion keskellä niin riipaisevia. Jotenkin aina tuntuu, että näissä eläneet ovat yhtä asumustensa kanssa. Elävinä ja kuolleina.
Joo, etenkin tässä tosiaan tuollainen tunne tuli. Raivattu pellot isolla vaivalla metsästä, mutta isoimpia kiviä ei olla räjäyttämään käyty, ovat saaneet jäädä. Jotenkin erinomaisen kaunis mielikuva, tiedä sitten miten tosi.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4 (7 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty