Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikajärjestys

Romaaninaloituksia: Moottoripyörä ja alkuasukkaat

Paikallisten silmissä olin vain kalpea länsimaalainen joka hikoili paljon. En puhunut heidän kieltään, eivätkä he minun. Olimme tasoissa. Minulla oli tukuittain rahaa, passi ja lentolippu kotiin. Heillä oli tietynlaista sinnikkyyttä.
        Etenkin minä ihailin heidän satumaista taitoaan pakottaa unelmat mielen syvimpiin kerroksiin. Siinä suhteessa minä olin aina ollut heikko. Siksi kai minä tännekin eksyin. Minä ja Pablo.
        Tyhjensin pullon ja menin ruumiin viereen nukkumaan. Muualle en mahtunut ojentautumaan suoraksi. Ruumiin suoruus ylettyi yli pöydän laitojen. Kengät leijuivat ilmassa kuin koomisessa pysähdyskuvassa. Jännittyneiden lihasten täydellinen rimakauhu tuntemattoman äärellä.
        Pian hän siitä veltostuisi. Alkaisi haisemaan, nyt jo huoneessa pyöri kärpäsiä. Minä nousisin ylös samalta lavitsalta, jatkaisin arkea. Vielä jotenkin piti välittää paikallisille, että moottoripyörä toimisi, kunhan siihen saisi virranjakajan vaihdettua, tai edes pari johtoa.
        Pablo oli ennen lähtöään yrittänyt korjata konetta, mutta hän onnistui vain purkamaan sen osiin ja rikkomaan siinä ohessa yhden sormensa. Mieleeni piirtyi öljyinen ja hiestä kimalteleva Pablo öisen katulampun alla. Hän kiroili sanoilla joita en ymmärtänyt. Ymmärsin kuitenkin.
        Kaikki järjestyisi kunhan Pablo olisi täällä. Hetkessä hän kiroilisi nämä alkuasukkaat selväjärkisiksi.

Edellinen työ Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Seuraava työ

-Juho Nieminen

Annetut kommentit

tiedätsä sen pablon? 5p.
Paljastat liikaa jo ekalla sivulla...miten saat tästä 700-sivuisen?? Vai meinasitko ysiluokkalaisten suosikkikirjaa sarjaan "pakko lukea koko kirja"?
Ei tästä varmaan 700-sivuista tulisi. Enemmänkin 77-sivuinen?

Tuo mitä sanoit 9-luokkalaisten suosikkikirjasta on tietenkin aina ollut perimmäinen tavoitteeni. :D
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4 (2 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty