Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikajärjestys

Peräkanaa


-Kimmo Grönholm

Annetut kommentit

Hieno kuva! Epätavallisesta ja oletettavasti harvinaisesta luontoaiheesta. Olet ollut oikeaan aikaan oikeassa paikassa kamerasi kanssa! 5p
Kiitos paljon Maria. Oli tosiaan hienoa päästä seuraamaan hirviletkan uimamatkaa sekä myös rantautumista yhteen pieneen saareen ja noin varttitunnin päästä ne ottivat ja lähtivät taas uimaan toiseen isompaan saareen. Uimamatkaa pienestä saaresta isompaan oli noin 500m.

Hirvet ylittävät vesistöjä uimalla useinkin ja käyvät matalissa lahdissa yleisestikin syömässä vesikasvillisuutta. Olen lukenut että sukeltelevatkin ravinnon perässä. Yleistä käyttäytymistä siis, mut ei näitä usein omalle kohdalle satu. Mulle tämä oli toinen kerta kun näin hirvien uivan, silloin niitä oli kaksin kappalein.
Ihana!
Huikea otos - tuohon on tarvittu sekä hiukan tuuria että paljon taitoa!
Huikea hetki nähdä tällainen livenä, vaan jos laitan kuvaa katsoessani ensi huuman jälkeen jäitä hattuuni ja pohdin kuvaa syvällisemmin (koska jokin tässä jäi mietityttämään) niin jotenkin tämä jättää itseni katsojana vajaaksi, enkä nyt äkkisiltään ikävä kyllä täysin osaa analysoida mikä se/ne seikat olisivat miksi näin tapahtuu, liekö rajaus se seikka, mene ja tiedä. Jos esimerkiksi menosuuntaan olisi enemmän tilaa, toisiko se kuvaan enemmän dynamiikkaa että nyt tässä oikeasti tapahtuu jotain, eli hirvet uivat päämääränään jokin paikka x, nyt lähinnä näin tiukasta rajauksesta johtuen hirvien "pönötyskuva", vai johtuuko tietyistä puhtaasti kuvanlaadullisista seikoista, kuten esim. veden "oudosta struktuurista"/fiiliksestä että hirvet joutuneet rankan yliterävöityksen uhriksi (vai onko kalusto viety äärirajoilleen) vai mistä, ikävä kyllä en osaa sanoa, jokin tässä teknisesti sen verran häiritsee että syö kuvallisen kerronnan ilmaisuvoimaa".
Kiitosta kovasti Tuija, Mikko sekä nimetön kommentoija.
Joo, onnea oli matkassa että oltiin oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Lisäksi tuskin olisin edes huomannut tapahtumaa ellei ystäväni olisi huikannut että mitä tuolla tapahtuu, kiitosta hänelle siitä.
Ikävä kyllä järkkärini ei ollut matkassa vaan kuvasin minulle uudehkolla Samsung galaxy camera 2. Lahjaksi sain, suuri kiitos.
Niinkuin nimetön hienosti pohtii, niin luulisin että jos noin ulkopuolisena tilanteesta miettisin, niin hyvinkin samanlaisia asioita liikkuisi mielessä.
Yhtä kaikki kokemus oli upea ja sain onnekseni tallennettua useita hyviä otoksia eikä järkkärin puuttuminenkaan jäännyt juurikaan kaivelemaan.


Noita tilanteita ei vaan satu jokaiselle ja sen dokumentointi saatavissa olevalla kalusteilla on meille muille arvokas teko. Ihmettelen edelleenkin tän sivuston jämähtyneisyyttä. Täällä ei oikeasti näytä tapahtuvan mitään pitkiin aikoihin.
Kiitosta kommentista, Raimo.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.88 (16 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty