Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikajärjestys

KANOOTTIKRIISI

1
Miko istui toimistossaan eikä tehnyt mitään. Hikoili ja yritti tehdä fysioterapeutin näyttämiä niskan rentoutusharjoituksia. Rakennus ei hengittänyt, minkä lisäksi iltapäivisin kattoikkunasta paistava aurinko lämmitti ilman seisovaksi rakennuspölyksi. Kello 13.57 Miko vei tyhjän kahvikuppinsa tiskoneeseen ja käveli ulos parkkipaikalle ja autoonsa. Käynnisti sen, avasi ikkunaa ja hymyili kuin mairea hillosilmäleivos. Ylityötunteja oli kerääntynyt tuhlattavaksi kuin tulostettua rahaa.

2
Kotona Miko löysi Soilan makuuhuoneesta. Vieras mies nai häntä takaapäin kuin vanha pesukone. Miko palasi alakertaan ja otti kulmalipaston kaapista avovaimonsa korulippaan. Varastossa hän avasi taltan avulla maalipurkin ja tiputti koristellut perintökorut siniseen maaliin. Päiväuni oli Mikon muistin mukaan sävyn nimi.

3
Miko käveli takapihalle ja istui kanoottiin, joka oli sulavasta kevätlumesta täynnä jääpalaista vettä. Vesi ylsi istuessa vyötärölle. Miko kuuli, kuinka piha-aidan portti narahti. Bill Murray istui kanoottiin, Mikoa vastapäätä. Bill otti povitaskustaan liinan ja sen sisältä suklaamurukeksin. Ota tästä, kaveri. Sitten Bill kaatoi termospullosta kansimukiin kahvia ja lisäsi siihen taskumatista viskiä. Aurinko tuli esiin pilvien takaa, maalasi takapihan okrankeltaisella ja sai kanootissa istuvat miehet näyttämään hillityn onnellisilta kalakavereilta.

...

Edellinen työ Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Seuraava työ

-Keijo Kuuttio

Annetut kommentit

"Vieras mies nai häntä takaapäin kuin vanha pesukone." Nai vai jynskytti?

"Miko käveli takapihalle ja istui kanoottiin, joka oli sulavasta kevätlumesta täynnä jääpalaista vettä. Vesi ylsi istuessa vyötärölle. Miko kuuli, kuinka piha-aidan portti narahti. Bill Murray KÄVELI KANOOTIN VIEREEN JA KIIPESI SISÄÄN KANKEASTI. JÄINEN VESI LOISKAHTI. BILL MURRAY ISTUI Mikoa vastapäätä. Mikko raotti pastillirasian kantta ja tarjosi. Bill Murrayn paksut sormen eivät mahtuneen pahvirasian sisälle. Mikko kallisti rasiaa ja pari pastillia kierähti Bill Murrayn kämmenelle. Bill murahti kiitokseksi ja kaivoi rintataskustaan sikarin, juuri ajoissa ennen kuin vesi olisi ehtinyt hiipiä paitaa pitkin kainaloihin asti ja kastella sikarin."
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty