Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikajärjestys

SUKELLAN TAIVAALLE

Rakastumisen ja häiden aika on ohi, ihmiset eroavat taas ja mä nousen mutaisesta kellarista pinnalle kuin sienet, Gaussin käyrä ja raketti. Raskas puuovi ja sammaleiset kiviportaat ja märkä maa, aurinko paistaa ja olo on kirkas ja vapaa. Kävelen rautatien alikulkutunnelia keskustaan, rotat liiskautuvat nahkasaappaiteni alle kuin sääsket.

Terasilla naiset haluavat tarjota mulle juotavaa ja iskevät silmää ja silmän pilke on ovensilmä: keltaisen eteisen rullaportaat jotka vierivät pehmeään jenkkisänkyyn. Vaalea nainen istuu päälläni ja voihkii kuin nuoruudestaan huumaantunut Madonna ja tumma nainen keittää mulle keittokomerossa kaakaota. Ripaus cayannepippuria ja inkivääriä ja liraus isoisoisän viskiä. Vaahtoa teidän rinnoilla ja nuolen mun huulilta. Kustantaja soittaa ja haluaa multa nipullisen runoja nykyajan tyhjästä ahdistuksesta. Puolet palkkiosta etukäteen ja IC-juna lähtee vartin päästä Pieksämäkeen.

Sekin on tänään kaunis kaupunki. Kaunis verovirasto, kaunis sairaala, kaunis eläinkauppa ja kauniita betonitaloja. Vesiputouslettipäinen tyttö antaa mulle voikukan ja viheltelee. Mä en osaa viheltää, mutta hymyilen. Laitan kukan auringon eteen ja sekin paistaa ja lasken sen veteen. Istut laiturilla ja rasvaat sääriäsi ja Vangasjärvi tuo sen sun eteen. Käännät päätäsi ja mä kävelen juurakkoista mökkipolkua jo sun takana ja pihasaunan peltipiipusta nousee ohut savu.

...

Edellinen työ Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Seuraava työ

-Keijo Kuuttio

Annetut kommentit

"Terasilla naiset haluavat... juotavaa ja iskevät silmää ja silmän pilke on ovensilmä: keltaisen eteisen rullaportaat... vierivät pehmeään jenkkisänkyyn."

Tuo on huippu, tuo siirtymä "iskevät silmää ja silmän pilke on ovensilmä"...

Kaunis verovirasto on myös liikuttava kokemus. Mä-sanat ja "mulle" ei tässä oikein toimi.
Hieno tuo kaupunkikuvaus (!) ja jopa silmäniskusta rullaportaat jenkkisänkyyn.

Oma mielleyhtymä: Ice Cube: It Was A Good Day: https://www.youtube.com/watch?v=h4UqMyldS7Q
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4.67 (3 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty