Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikajärjestys

NUKKEKOTI

Teipinharmaa utu betonilähiön päällä lintattuna, ihmiset asetettu ikkunoihin kuin nuket nukkekoteihin. Tien nimi, talon numero, rappukäytävän kirjain, oven numero. Istun kuluneella nahkasohvalla, pöydällä uusia laskuja ja vanhoja iltapäivälehtiä. Sivuilla on kuvia puolialastomista naisista joita emme halua nähdä alasti, naisia joiden katse ei muutu kun niiden silmät puhkoo kynällä.

Näin nämä vuorokaudet laahustavat eteenpäin kuin Forecan sääennusteet. Silitän muovikasvia ja laitan soimaan Leonard Cohenin viimeiseksi jääneen levyn. Kaikki muuttuu sähköiseksi: kello, sanomalehti, Formulan turva-auto, valokuvakehys, avioerohakemus, ristiriitaisuus. Samalla tapaa sinä katoat eikä mikään tieto ole pysyvää. Juon hanavesilasista ja otan lääkkeeni, koska harmaa pouta on parempi kuin 4,3 mm paskaa tunnissa. OK olo, mutta en osaa keskittyä mihinkään. Istun bussissa. OK olo, mutta levottomuus nousee iholle kuin vesirokko. Jään kyydistä torille, kävelymatkan päähän kaikkialle.

Köyhyydessä on oma charminsa, mutta se unohtuu helposti kun haahuilet SuperXxXMarketissa laskimen ja OP-appin kanssa kuin pulloposti merellä. Poimin koriin halvinta kaljaa, koska nousuhumalan ilo on rahansa arvoinen, huolimatta siitä ettei se pysy loppuun asti kasassa. Sitten taas sirpaleita täällä ja sirpaleita päässä. Kassajonossa taikasilmäinen jakkupukutar katsoo minua kuin veristä laastaria uimahallin porealtaassa.

Seison kadulla ja katselen ikkunalasia: pubin kotoisa olohuone heijastuu lävitseni. Maailma häipyy taustalle, vain minä seison siinä ja juon ylähyllyn helvetin kallista savuviskiä ja poltan alalaatikon jokaista sikaria. Olen suuri kirjailija ja nousen Lincolnin limusiinista hotellin edessä saman taikasilmäisen naisen kanssa. Juomme ravintolassa Siniset enkelit ja keskustelemme tulevasta kirjastani. Äänesi on matala ja tunnelmallinen. Maksan laskun liian suurella setelillä ja kirjoitan tarjoilijatytölle nimikirjoituksen pyöreiden rintojen väliin. Tuot hissiin mustasukkaisuuden auran ja hajuvetesi sademetsän tuoksun. Painat Stop-nappia ja otat minulta suihin ja lopulta hissi nousee miljoonanteen kerrokseen. Ikkunasta näkee alhaalla leikkivät lapset ja horisontissa Las Vegasin maailmanpyörän, tanssivan pariskunnan Dubain pilvenpiirtäjän katolla ja Marsin oranssin kajon. Aamulla menen suihkuun ja revin sirpaleita päästäni. Teipinharmaa utu betonilähiön päällä ja mieli rikkinäinen nukkekoti.

...

Edellinen työ Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Seuraava työ

-Keijo Kuuttio

Annetut kommentit

Kukaan ei ole vielä jättänyt kommenttia.

Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty