Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikajärjestys

LISÄÄ VAUHTIA KEINUSSA

Yksiö alkaa tuntua sukellusveneeltä 2. maailmansodassa, missä vankkumattomalta vaikuttava konesmestari Fritz Gradekin sekoaa. Missä on vain pimeää myrskyä, syvyyspommeja ja kaikuluotaimen tai kellon tikittävä ääni. On pakko nousta pintaan ja lähteä ulos. Lähteä jonnekin.

Elämäni on kriisi onnea kohti. Istun bussissa ja pelaan shakkia tekoälyä vastaan. En osaa keskittyä mihinkään. Näyttötaululla pyörii toista viikkoa samat uutiset. Loputtomasti erikokoisia päätteitä ja mediavirtaa. Loputtomasti alitajunnan katkonaista valveunta. Auto pysähtyy ja maadoittaa levottomat ajatukset, hikinen olo, jarrupalojen nostamia asbestihitusia ja pakokaasun lämmin puhallus.

Haahuilen ostoskeskuksessa, kävelykaduilla, kahviloissa, kirpputoreilla. Ihmisiä ei erota toisistaan. Radiokanavia ei erota toisistaan. Lauluja ei erota toisistaan. Autoja ei erota toisistaan: pyöristetyt muodot ja tumma metalliväri. Kirjaston edessä nainen ojentaa minulle vihkosen kuin pyhän esineen. En osaa sanoa mitään. Onko mikään aiheuttanut niin paljon pahaa ja hyvää kuin vakaa uskomus parempaan? En osaa tehdä mitään. Loputon harmaa on sekoitussuhde mustaa ja valkoista. Kaikki on tässä, omenapuiden hiljaisuus, taivaan väri kuin uskontokirjan kuvassa.

Voisin mennä vielä puistoon istumaan, mutta multa puuttuu lapsi tai koira, ja vaikuttaisin vaan epäilyttävältä haahuilijalta, josta on hyvä varmuuden varalta ilmoittaa poliisille. Keinuisin täyttä vauhtia, enkä poistuisi pyynnöstä, vaan mut talutettaisiin paskalakkien toimesta Transpotterin takatilaan miettimään elämää. Aivan kuin en olisi viime vuodet tehnyt juuri sitä ja nyt halusin hetkeksi unohtaa ne ajatukset ja vain keinua.

...

Edellinen työ Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Seuraava työ

-Keijo Kuuttio

Annetut kommentit

Alleviivattu mediavirran kritiikki on nähty niin monta kertaa, ja varsinkin se on joku homma setämiesten, tätinaisten sekä vasemmistolaisten taiteilijoiden keskuudessa. Se, että näyttötaululla pyörii toista viikkoa samat uutiset ilmaisee asian täysin. Heivaisin lauseen radiokanavista, joita ei erota toisistaan, vaikka se on totta. Pointti autojen muotoilun kautta on paljon tehokkaampi. Viimeinen säkeistö on kuitenkin tosi hyvä enkä ihan tiedä miksi - ehkä koska nauran jollekin omalle jutulle tai pidän tapahtumasarjaa realistisena.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4 (2 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty