Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikajärjestys

Olipa kerran aamu

Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Seuraava työ
Minulle aamut suolla ovat samaa kuin autiotalot. Ne ovat kaiken muun ohella tapoja päästä pois, ulos kaikesta siitä mikä ei muuten tahdo jättää rauhaan. Jos lähisukulaisiisi ei kuulu yhtäkään rappioalkoholistia, onnittelen. Uskon nimittäin ihan vilpittömästi että elämä ilman on huomattavasti paljon helpompaa. Ja silti on oltava kiitollinen siitä, että tässä tapauksessa alamäki alkoi vasta vanhoilla päivillä, eli lapsena kukaan meistä ei joutunut alkoholistin kanssa elämään ja tämä on niin raskasta aikuisenkin kestettäväksi, etten uskalla edes kuvitella millaista sen kokeminen lapsena olisi ollut.
-Petri Volanen

Annetut kommentit

Upea kuva - ja kaikki nykypäivän turhanpäiväisyys, kiire ja tuska tuntuu olevan kaukana, vaikka aitoa luontoa on vain sirpaleita jäljellä.
Joo, samoja ajattelen (niiden mielessä väkisin pyörivien ohella) tuolla aina. Toisaalta tuollakin kyse on tavallaan illuusiosta: vaikkei autojen äänet tuonne kannakaan, niin lentokoneita toki taivaalla silloin tällöin pörrää ja joku tai jotkut idiootit ovat käyneet halkomassa suota mönkijöilläkin. Yleensä ei haittaa mutta tuolla ne ovat jättäneet sen verran rankat jäljet etteivät mahda kymmeniin vuosiin kadota. Se haittaa. Reunusmetsiä on yhteisen historiamme aikana hakattu vähän sieltä sun täältä ja onhan itse suokin reunoiltaan ojitettu. Lintuihmiset ovat rakennelleet perkeleellisiä pesintälavoja muutamaankin mäntyyn - asia sinänsä hyvä mutta ei ne kyllä luontokokemusta varsinaisesti paranna. Yhden kännykkämastonkin sieltä saattaa tavoittaa jos väärästä suunnasta katsoo. Toisaalta sentään vain yhden toisin kuin vaikkapa Torrolla, josta niitä muistikuvieni mukaan pystyy paikoitellen tavoittamaan hyvinkin toistakymmentä. Niin että tavallaan kyse tosiaan on illuusiosta ja siitä, mitä jättää pois. Mutta hyvä että edes noin.
Tästä tulee mieleen puiden perhekuva. Äiti ja kaksi lasta seittikoristeissaan. - Hieno tunnelma tässä suokuvassa.
Joo, minä nään suomännyt usein noin, niissä on toisinaan jotain hyvin inhimillistä.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4 (9 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty