Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikajärjestys

Kultavalon mailta

Edellinen työ Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Olen täynnä niitä tyhjänpäiväisyyksiä joita syösykierrettä henkilökohtaisesti kokemattomien suista alati ulostetaan:

"Älä välitä, aikuinen ihminen tekee mitä tahtoo", ikään kuin en sitä itse tietäisi. Vastakysymyksenä voisi kait esittää että entäs jos joku sinulle tärkeä ihminen seisoisi huteralla tuolilla hirttoköysi kaulallaan viidentoista, parinkymmenen vuoden ajan ja sinä TIETÄISIT sen? Pystyisitkö olemaan välittämättä? Olen jopa yrittänyt PÄÄTTÄÄ etten enää välitä, mutta ainakaan minä en ole siinä onnistunut.

Tässä on yritetty hyvällä, on yritetty pahalla ja välillä yritetty olla yrittämättäkin. Ja kaiken aikaa ongelmat vain pahenevat, velat kasvavat suuremmiksi, touhu aina vain kaoottisemmaksi.

Pelottavan usein huomaan olevani äärimmäisen väsynyt, täynnä surua, alakuloa, ahdistusta, vihaa, jopa pelkoa. Ja sitten kun olo on riittävän raskas MIKÄÄN ei auta... mutta perustilaan autiotalot tai aamut suolla... silloin voi toisinaan päästää hetkeksi kokonaan irti. Ei koko reissun ajaksi, koska kuvaaminen vaatii yksinäisyyttä ja yksinäisyydessä mieli kulkee omia teitään, tahdoit eli et. Mutta edes hetkittäin. Ja siinä on taikaa.
-Petri Volanen

Annetut kommentit

Täydet pisteet täältä.
Luonnon katsominen ja kauneus antaa kuitenkin voimia - kuvaaminen johtaa katsomaan asioita tarkemmin.

Hieno sarja. Kiitos.
kiitokset ja kumarrukset kaikille. Olen sangen iloinen siitä että sain edes tämämn yhden kunnollisen tällekin vuodelle. Kaiken järjen mukaan ensikesän on pakko olla kelien puolesta parempi... tai sitten ei. :)
Tämän kuvan kitulias mänty on potrettinsa ansainnut. Upea kunnianosoitus kauniille puulle, jonka arvo on juuri kauneus. Tehometsätalous näitä kaunottaria karsastaa.

Se mitä kerrot kuvien liitteenä on juuri noin kuin kerrot. Kaikkien itsetuhoisten ihmisten lähellä elävät voivat kokea juuri noin. Heidän elämänsä on yhtä myrskyä. Halua auttaa, turhautumista kun apu ei kelpaa, päätöstä että olkoon, taas yrittämistä. Puhumista ja päätöstä olla puhumatta. Avun tarjoamista ja päätöstä että tämä oli viimeinen kerta. Ja taas: jospa se kuitenkin olisi mahdollista. Vaan ei ole.

Läheisten hätä on surua, huolta ja vihaa sekaisin. Auttamissysteemeiden kartalla he eivät näy. Saattavat helposti kuulla kysymyksen "oletko lähiomainen tai edunvalvoja, emme voi antaa sinulle tietoja vaitiolovelvollisuuden vuoksi". Läheisen on autettava itse itseään ja juuri kuten kerrot, on hankittava tavat joilla pääsee eroon sekavasta elämästä. Edes hetkeksi. Harrastus joka vie kauas huolen kohteesta niin fyysisesti kuin psyykkisestikin. - Voimia sinulle huolesi polulla. Huolen syy ei ole sinun syysi.
Kiitoksia hirmu kauniista kommentista.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4.44 (9 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty