Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikajärjestys

Valoa keijujen tulla

Edellinen työ Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Seuraava työ
Olen täynnä niitä tyhjänpäiväisyyksiä joita syösykierrettä henkilökohtaisesti kokemattomien, siis sellaisten "minunkin sukulaisellani oli alkoholiongelma, kun se joi kuusi kaljaa aina lauantaisin saunan jälkeen" tapausten suista. Jos ongelma olisikin tuollainen, ei mitään ongelmaa edes olisi.

Sanonpahan vaan että ongelmat ovat vähän toisella tasolla siinä vaiheessa kun riippuvuus on niin täydellistä, ettei elämässä enää ole muuta sisältöä kuin alkoholi. Siinä vaiheessa kun se riippuvuus on fyysistä. Siinä vaiheessa kun kirkasta viinaa palaa vähintään puolentoista litraa joka ikisenä päivänä. Siinä vaiheessa kun ihminen jo viisitoista vuotta sitten kiskaisi verikokeesta päälle seitsemän promillen lukemat... ja seuraavana aamuna puhtaan nollan; tuolla tavalla treenattu maksa tosiaan polttaa sitä vähän toisin kuin tavallisen pulliaisen peliväline. Siinä vaiheessa kun serotoniiniä ei enää ole. Siinä vaiheessa kun ihminen on päättänyt kuolla juomalla.

Ja siihenhän Suomi on erinomaisen hyvä maa. Aikuista ihmistä ei pakkohoitoon pelkän juomisen takia saa, vaikka siinä sivussa tuhottaisiin oman elämän lisäksi muidenkin elämät. Pikavippejä tarjotaan joka tuutista ja sitä rahaa myös saa.
-Petri Volanen

Annetut kommentit

Tuollaiseen alkoholinkäyttöön sopii vain yksi kuvaus - kokovartalopuudutus.

Kuitenkin kysymys on ihmisestä ja yksilöstä, jolla on ihmisarvonsa ja oikeutensa - niin vaikea kuin niitä on joskus ymmärtää.
Juuri noin se tosiaan on. Sitten taas toisaalta jos huumeiden käyttäjiäkin on mahdollista ohjata jonkinasteiseen pakkohoitoon (tosin tästä en ole varma), niin... en tiedä, itse en näe enää mitään eroa huumeidenkäytön ja alkoholismin välillä, molemmissa se riippuvuus on pahimmillaan niin syvä ettei enää ole mitään muuta, hyvä jos edes ihmistä joka joskus oli, kun on vain se riippuvuus.

Se kuitenkin jäi mieleen kun oltiin varmaan kymmenen vuotta sitten muutaman asianosaisen porukalla jossain missä oli pari päihdealan työntekijääkin mukana, kun ajateltiin että jos sieltä saattaisi apua löytää. No, alkoholisti kertoi aikovansa tappaa itsensä juomalla ja lopulta tilanne keikahti niin että ne alan työntekijät alkoivat syyllistää meitä siitä välittämisestä, mikä tuntui ja tuntuu yhä jotenkin äärimmäisen ihmeelliseltä. Tukea ei siis kituvillekaan tarjolla tunnu olevan, toisaalta tiedä mikä tilanteessa edes voisi auttaa. Paitsi kirjoittaminen ja kuvaaminen edes jollain tasolla.
Kuvan valot ja varjot! Henkeäsalpaavan kaunista. Kun tätä katsoo tarpeeksi kauan on itsekin tuossa suometsässä. Ihana kuva!
Noita aamuja on jo ikävä, etenkin kun niitä ei tänä kesänä juurikaan saanut. Kaiken järjen mukaan seuraavan on pakko olla taas parempi. Sitä kohti... :)
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4.29 (7 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty