Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikajärjestys

Maasta sinä olet tullut, maaksi pitää sinun jälleen tuleman

Ilmaston muutoksen haittojen hillitsemiseksi ihmisten on muutettava elintapojaan. Mieleen tuli yksi tapa vähentää hiilipäästöjä vielä kuoleman jälkeenkin. Krematorioista pääsee ilmakehään hiiltä, arkkuhaudoissa hiili jää pitkäksi aikaa maahan. Mullan mikrobeineen ja entsyymeineen voisi testamentata seurakunnalle käytettäväksi sopivan ajan kuluttua taimikoiden elvyttämiseen. Kuoppaan voisi haudata uuden uskovaisen. Elämän jatkamiseen tarvittaisiin jonkinlainen taattu kasteluriitti.


-Antti Aaltonen

Annetut kommentit

Joo, kaikenlainen kiertotalous on kannatettavaa. Tässä vain on paljon "herkkiä" kohtia. - Jos haudataan maahan, kuka kaivaa ja erottelee raudat, puun ja kaikenlaiset varaosat joita haudatuissa on? Ja koska se tehdään ja mitä rituaaleja siihen taas liitetään? Ja mitä sanoo direktiivi ihmisperäisen aineksen viemisetä taimikoiden kasvun tueksi?
Niin tuota, mihinkähän ne varaosat tuhkasta seulotaan? Haittaisivatko ne metsän pohjan humuksen kehitystä Saharan laitamilla enempää kuin sekajäteromu ja rakennusmassat tai esimerkiksi sotilaiden tuntolevyt Karjalassa. Herkkiä asioita tongittavaksi tosiaan. Rauta ruostuu maassa. Arkun polttamisesta vapautuu hiilidioksidia ja hampaiden amalgaameista kiehunee savun mukana elohopeaa luonnossa metyloituvaksi raskasmetallilaskeumaksi krematorioiden ympäristöön. Hopean kanssa amalgamoitunut elohopea ei ole suussa eikä maassa myrkyllistä.
Taitaa tämä olla vielä marginaalista kiertotaloutta, jota kukaan ei viitsi lähteä markkinataloudeksi muuttamaan? Sinänsä kyllä kannatettava ajatus, mutta ei mikään mediaseksikäs juttu. Kuka tästä uskoisi rikastuvansa, vaikka kaikki kultahampaatkin seuloisi?
Mediaseksikkyys on outo juttu, seksikkyys tutumpi enemmän rakkauteen kuin rikkauteen liittyvänä kulttuurikäskynä.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

Ei vielä yhtään pistettä

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty