Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Kadota kiireettömyyteen

Edellinen työ Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Seuraava työ
17.11.2018.

Kiire, ajan ja säiden puute eli vanha tuttu tarina sokeroituna tähän vuoden aikaan vielä varsin lyhyillä päivillä. Pahintahan tuossa on se että tauon kasvaessa riittävän pitkäksi alkaa helposti iskeä sellainen vähän vastenmielinenkin olo, että pirunko vuoksi sitä kannattaisi minnekään edes mennä, kun voisi vain rentoilla kotona ja tehdä jotain muuta.

Onneksi tuosta tunteesta eroon pääsy vaatii useimmiten vain sen yhden hyvän kuvausreissun jonka jälkeen olenkin taas tiukasti koukussa. Tällä kertaa reissu jäi vähän siihen hilkulle. Kuvaaminen tuntui kyllä kohtalaisen hyvältä, mutta kuvasaalis jäi jälkikäteen ajatellen sangen laihaksi. Tästä näystä sentään jotenkin tykkään... kerta kerran jälkeen.
-Petri Volanen

Annetut kommentit

Tässä on jotain ankeaa arkirealismia, joka puhuttelee.
Tuo on kyllä ylipäätään niin vaikuttava paikka että pitäisi joku kulttuuripalkinto ojentaa omistajilleen. Autiotalon pihatiellä mitä lie toistakymmentä autoa jonossa. Jotkut näkisivät ne varmaan herra ties minä romuina - meikäläinen taas hienoina muistoina menneisyydestä. Upea kuvauspaikka.
Oikeastaan näitä vanhuksia pitäisi voida rauhoittaa kuten muitakin vanhoja rakennelmia... Siis ehjiä ja kuosissaan olevia ainakin.
Tuosta olen täsmälleen samaa mieltä. Ajankuviahan nämä ovat ja päälle vielä sekin että nämähän jopa maastoutuvat useimmiten aika mainiosti, eivät siis ikään kuin hypi silmille edes metsässä maatuessaan. Ympäristöhaitoista voi tietysti joku hermoheikompi stressata mutta itse en jaksa tällaisista iän kaiken maanneista stressiä ottaa. Mutta sehän on kuitenkin hienoa vaikkei nyt varsinaisesti näitä metsäautoja kosketakaan, että mikäli oikein ymmärtänyt olen niin viime vuosina muutamat riittävän hyvin perustellut entisöintiprojektit ovat kait saaneet ihan rahallistakin tukea oliko se nyt Museovirastolta vai mikä instanssi niitä rahoja nyt jakaakaan. On siis herätty siihen tosiseikkaan että kulkuneuvotkin ovat osa säilyttämisen arvoista historiaa.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4.36 (11 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty