Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kuvataide
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikajärjestys

Sateen jälkeen

Öljy kankaalle. 40cm x 50cm-
-Juhani Rytkönen

Annetut kommentit

Upea kokonaisuus! Vastavärit toimivat aina.
Kiitos, tämä oli sellainen extempore työ, kun ei ollut mitään tekemistä purjeveneelle lähtöä odotellessa viime keväänä. Samalla halusin treenata valkoisen värin hallintaa, ettei se olisi "likaista".
taitaapi olla öljypitoista toi hiekka kunvesi kasaantuu "herneeksi" sen pinnalla. vai onko sillä ilmiöllä taas juhanin tapaan jokin piilossa oleva "tarina". hiekka näyttää kyllä tosi elävältä. minä kyllä haluaisin nähdä tuos meres edes hiukan kuultoa ja kimallusta. tuollaisenaan se näyttää hiukan jähmeältä. kouluarvosanana seiska+,eli kuiteski pidän.
Eihän sitä koskaan tiedä,vaikka öljytankkeri ois ollu haaksirikossa, kun vesikin näyttää jähmeältä. pitää käyttää mielikuvitusta. No, tosiasiassa ne on vain tehosteita surrealistisessa fantasiassa missä ei ole mitään logiiggaa. Jos mielikuvitus riittää, ne voi ajatella vaikka läpinäkyviksi herneiksi. Pilke silmäkulmassa.

Mutta mutta.... Ymmärrän kyllä että varsinkin nykytaiteessa niitä välkkeitä ja kimalluksia laitetaan jopa ylitehostetusti veteen. Mutta jos ajattelee realistisesti, minkä käsityksen saan palautteesta, että katsoja hakee realismia vedessä, niin mikä on se valonlähde joka aiheuttaa ne välkkeet ja kimallukset. Jos olisin niitä välkkeitä ja kimalluksia siihen maalannut, joku toinen olisi ihmetellyt niitä kun taivas on noin sakean pilvinen, että mistä valolähteestä ne tulee. Tietenkin koska taulu ei perustu realistiseen logiiggaan niitä olisi suurrealismiin ja fantasiaan nojaten siihen voinut kimallusta ja välkettä laittaa, mutta en halunnut niitä. Ehkä seuraavassa harjoitustyössä. Mielestäni taiteilijan makuasia kuinkapaljon niitä tehosteita itse kukin käyttää fantasiassaan, ja katsoja joko hyväksyy ne tai sitte ei, tai jää niitä kaipaamaan.

P.S. 7-
ok, ymmärrän ton selityksen. mut kuintenkin luonnon vankkumattomana ystävänä ja suorastaan hulluuteen saakka himokkaana valokuvaajana etsin tuosta merestä noita realistisia lain-alaisuuksia mitä on tuossa teoksen etualalla. mielestäni et tällä kertaa voi piiloutua surrealismin selän taakse noiden seikkojen vuoksi. ei tuota veden jähmeyttä voi selittää edes sillä että taivas on noin pilvessä. älä missää nimessä ota tätä arvosteluani loukkauksena! olen huomannut että olet yksi niistä harvoista aukean taiteilijoista jotka ottavat tällaiset "rakentavat" palautteet juuri oikealla tavalla ja luulenpa että juuri siksi kehityt kaiken aikaa kun myös toimit noiden....joskus kipeittenkin vinkkien mukaan ja arvostan sinua juurikin sen vuoksi niin paljon.

muun muassa näen tuon taivaan ihan erinomaisena ja erittäinkin tunnelmallisena, mutta tuo ulappa hieman tökkii etenkin kun etualan näkymä on noin kirkas. ulapan "jähmeyden" kyllä selittäisi erittäin rankka vesisade siellä, mutta sitä taas ei puolla tuo meren ja taivaan selkeä raja kun sen pitäisi näkyä "epäselvän sumuisena".
by the way, uskon että innokkaana seilorina itsekin ennenpitkää ymmärrät mitä tarkoitan kun aikasi tuijotat tätä kuvaa.
jos et ole "niitä halunnut laittaa" tähän työhön niin mielestäni jopa kyseenalaistat oman motivaatiosi työn katsojaan nähden. katsoja luonnollisestikin etsiin tästä kuvasta niitä tuttuja lain-alaisuuksia mitä toi etualan huippurealistinen tarjonta ensimmäisenä katsojalle antaa, mutta pettyy kun katse siirtyy tuonne ulapalle.
jos teet surrealismia niin tee vain sitä puhtaasti, mutta älä sekoita sitä tällaiseen huippuhienosti alkaneeseen realistiseen maisematyöhön. olet aikaisemmin tehnyt ansiokkaasti puhdasta surrealismia joihin olen suorastaan lääpällään.
tästä vielä tulisi kuitenkin upea realistinen työ suht pienellä vaivalla ja silloin se muös kannattaisi nimetä uudelleen esim. "sadekuuroa odotellessa". tää oli leikillinen heitto.
hyvää joulua sinulle juhani!
En minä koskaan ota loukkauksena. Tässä työssä on se juttu, että tuo sininen väri ei stemmaa taivas/meri livenä ja uutta en voi ottaa kun työ ostettiin samantien Ruotsiin kun sain sen valmiiksi. Tietyt heijastukset maalasin pilvistä siihen veteen, mutta kun ne on tehty useammalla laakerilla maalaamalla, ne ei toistu yksinkertaisesti internetkuvassa. Kyllä sinun pitäisi itsekin asia tiedostaa himokkaana valokuvaajana jois olet valokuvannut öljyväreillä maalattuja tauluja joilla tasot on maalattu transpontoivilla vätreillä, mahdottomuus saada kaikki sävyt esille, painotuotteessa ne kylläkin tulee esille.

Siis olen kuusi vuotta asunut neljä kuukautta vuodessa yötäpäivää purjeveneessä ja seilailen järvellä, saaristossa ja avomerellä. Niin syksymmällä yöllä pimeässä kuin valoisan aikaan säällä kuin säällä ja kaks kertaa ollut myrskyssä. Eka kerran välimerellä kun mentiin Afrikkaan ja parisen vuotta sitten kolme ja puolivuorokautta emännän kanssa keskellä Itämerta. Ne kimallukset ja välkkeet on mulle kyllä selviö miten ne tulee ja samoiten avomerellä se horisontin selkeä raja ja jähmeys, jota suurinosa maalareista luulee ettei se ole noinkin selkeä. Mulla on vino pino ympäri maailmaa otettuja valokuvia joista voin tutkia sitä ulappaa ja aaltojen muotoa ja kokoa sekä purjehdusreissuiltamme kuvia jossa voin tutkiskella kuinka ja milloin ja missöä sääolosuhteissa kimallukset ja välkkeet muodostuvat. Nikonin DX 1 ja 2 originaliputkilla kuvattuna ei kännykameralla, .Toki arvostan näkemyksiäsi veden suhteen, mutta olen itse syntynyt veden ääressä mattilan rannassa saunakamarissa Kuivaniemessä ja meillä oli aina vene penskasta lähtien jotenka olen sen veden kanssa ikäni ollut tekemisissä. Minä en maalaa niinkuin oppikirjoissa ja kouluissa opetetaan, en koskaan suostu maalaamaan. (Ainoastaan silloim jos harvoin otan tilaustyön vastaan saadakseni kaljarahaa, on maalattava tilaajan ehdoilla ja se vesikin niinkuin maksaja haluaa))Minä maalaan niinkuin sen asian omassa mielikuvituksessa haluan näyttävän. Se on mun omaa mielikuvitusmaailmaa, jolla ei realismin kanssa ole mitään tekemistä. Mun ikioma satumaailma. Se on mun ikioma tyyli jota olen kehitellyt 25 vuotta ja kehittelen edelleenkin eteenpäin. Jos katsoja hakee siitä täyttä realistisuutta, niin sitten katsoja ei tiedä tapaani maalata. Katsoja joko tykkää tyylistäni tai ei. Maalaustyylini juuret ovat renesanssissa, mutta siihen lisään omaa fantasiaani ja omaa surrealiismia, en Dalin suurrealismia, vaikka joskus on töitäni vihjailtu Dalin apinoinniksi, sekä illusionismia. se on siis sekoitusta, ei puhdasta realismia, eikä puhdasta suurrealismia, vaan mun ikioma tyyli jonka olen itse kehittänyt sekoittamalla eri tyylilajeja omaan tyyliini maalata..kuten sanottu, katsoja joko tykkää, oudoksuu tai halveksuu töitäni ja omaa tapaani maalata.

Hyvää joulua myöskin sinulle, toivoisin että ymmäetäisit sekatyylini, sitten on eri asia tykkäätkö kaikista asioista joita omalla tavallani teen.


P.S. Mua on vähänväliä koko ikäni moitittu, kun en maalaa opettajien ehdoilla, enkä oppikirjojen mukaan, vaan itsepintaisesti pitänyt omasta tyylistä kiini. Kouluja ja kursseja käymättömänä itse kantapään kautta kehittänyt tyylini josta en luovu, menee 25 vuoden työ hukkaan, tykättiinpä tai ei, kun en koskaan ole rahasta maalannut, mitä nyt kaljarahasta..
Toki arvostan kaikkia vinkkejä ja kokeilen kehitellä niitä oman makuni mukaan ja niistä vinkeistä on ollut suuri apu, kun olen tilaustyönä tehnyt realistisen maalauksen tilaustyö joka menee lahjatilauksena kun olen luvannut lahjaksi tai kaljarahasta.

P.P.S. Saatan yhtä 1,2 metristä taulua maalata upp till neljä kuukautta, kuutena päivänä viikossa, neljästä kuuteen tuntia päivä ja kehitellä juttujani ja tekniikkaani, yksikään siveltimen veto ei ole summassa vedetty, ajan kanssa, niin että se näyttää mielikuvituksessani justiinsa siltä kuin itse haluan, (noin haluan tuon kohdan) välittämättä siitä kuinka muut haluavat sen näyttävän, tai onko se realistisesti oikein, tärkeintä on että se vastaa omaa mielikuvitusmaailmaa. Tämän tein vain extempore niinkuin alussa Oivan palautteen yhteydessä kirjoitin. Ainut asia, jonka yritin tehdä niin hyvin kuin osaan oli treenata valkoista väriä tuossa kukassa että saisin sen puhtaana tulemaan, kaikki muu on vain läväytetty siihen välittämättä kuinka hyvin se on, tai vastaako ajatustani, kun ei mulla ollut aikaa keskittyä kunnolla kun piti kaikki hommat hoitaa kuiteski ennen lähtöä, luppoajalla maalattu, toisinsanoen työ on pelkkä kukan valkoisen värin harjoitelma, vaikkakin se ostettiin saman tien yllätyksekseni, mutta annoin mennä kaljarahasta kun oli harjoitustyö valkoisella, mulla on vielä pitkä matka kehitellä juttuani ja treenata tekniikkaa, että olisin siihen itse jollainlailla tyytyväinen, mutta onhan tässä koko loppuikä aikaa harjoitella, askel kerrallaan.
Käsittääkseni pitäisi mittasuhteista ja noista pisaroista/vedestä hiekalla käydä ensi vilkaisulla ilmi että kyseessä on mukana suurrealismia .. Mittasuhteet, joko kukka pienemmäksi tai hiekan ja rannan yhtymäkohta ylemmäksi, jos realista mittasuhdetta haetaan. Eihän se vesi voi pisaroiksi jäädä pehmeään hiekkaan, kyllä se vesi imeytyy sinne hiekkaan jos realistisuutta haetaan.
NoVoiVoi ja seliseli! Tuosta pitkästä vastauksestasi edelliselle kirjoittajalle tulee aika räikeästi ilmi että sinä paskat välität suuresta yleisöstäsi- eli taulujesi katsojista. Voiko tuollaista vähättelyä enää törkeämmin tehdä!?
"Halusin tehdä noin ja näin"- toistuu noissa sinun vastauksissasi tämän tästä.
Olen sentään pitänyt sinua jonkinlaisena taiteilijana mutta näköjään "pitää vetää takaisin".
Apropoo, eli teet näitä töitäsi pelkästään itsellesi ja tunnut olevat sitä mieltä että ihan sama mitä mieltä näitä katsova yleisösi on. Pieni nöyryys ei olisi pahasta vaikka oletkin kiertänyt Louvret ja New yorkit- joita joskus ihmettelen millä ansioilla. Yleensä tuollaisten reissujen jälkeen taiteilijalle satelee kuuluisuutta ja mammonaa maailman taidepiireissä. Mutta Googlaapa Juhani Rytköstä.....juri niin.
No voi voi,,,,

Ensinnäki kirjoitimme ystävällisesti katsojan mielipeteestä töitäni kohtaan jota arvostan ja kirjoitin omasta tyylistäni maalata ja mihin taiteeni perustuu.

Toioseksi, maalaan juurikin niille fanittajille, sekä niille, jotka maalauksistani tykkäävät, Niitäkin löytyy kourallinen ja se riittää minulle. Löytyy jopa niitäkin jotka pitävät töitäni uniikkina, vaikka en tiedä millä perusteella.

Kolmanneksi, Ei se riitä suuressa taidemaailmassa, että olet ollut välillä mukana yhteisnäyttelyissä taidetapahtumissa silloin tällöin, Siellä pitäisi olla vähintään kerran vuodessa ja mieluimmin kaksi jos sitä kuuluisuutta haetaan. Kokemusta minä taidemaailmasta ja kuinka siellä käyttäydytään olen sieltä hakenut. Siellä on 10 000 muuta tuntematonta taiteilijaa sitä näkyvyyttä hakemassa.

Neljänneksi, voisitko ystävällisesti perustella, miksi minun pitäisi maalata niinkuin miljoona muuta taiteilijaa ja heittää 25 vuoden harjoittelu oman tyylin kehittämisessä romukoppaan, tyylin joka on täysin oma kehittämä ja jolle löytyy kannattajia.

Viidenneksi, kiitos rehellisestä palautteesta.

P,S. Käsittääkseni se ei ole paskamaista käyttäytymistä suurta yleisöä kojtaan jos taiteilija haluaa maalata omalla tyylillä, mutta sen voin laskea ylimielisyydeksi, ettei katsoja anna mahdollisuutta taiteilijan toteuttaa itseään. Mutta se on vain oma näkemykseni asiasta eikä tarkoita välttämättä sitä että olisin oikeassa.
No jatketaan ny vielä. Kun tavalla tai toisella viet taidettasi näytille....myös täällä netissä niin kuinka voit olettaa että se kourallinen fanejasi ehtii jokaiseen näyttelyysi. Kai sentään haluat että muutkin ihmiset viivähtävät töidesi äärellä. Muuten sorry! unohdinkin että maalaat vain itsellesi ja sille kouralliselle fanejasi, joten sinusta varmaan on yksi lysti vaikka muut ei taidettasi löydäkään. Luin siis huonosti tuon vastauksesi.
Siinä mielessä olet yksi kummajainen taiteilijoitten joukossa. Yleensä taiteilijat jotka pistävät töitänsä näytteille, toivovat että heidän taiteensa kiinnostaisi ihmisiä globaalisti. Tosin kun tietää että olet yksi niistä tuhansista eläkeläistaiteilijoista mitä syntyy suomeenkin kaiken aikaa lisää, ei motivaatiosi tietenkään voi olla raha ja toimeentulo. Lienet myös aika varakas, koska sinulla muun muassa on purjevene. Näin ymmärrän myös sen pienen "sisäpiirin" jotka sinun töitäsi diggaa. Jos haluat että jatkossa saisit täälläkin tuon oikean yläkulman osiossa ihmiset antamaan pisteitä, ehdotan että alat "kuunnella" noita palautteita kunnioittavammin etkä ryhdy tekemisiäsi selittelemään noin julkisesti. Sillä on ihan päinvastainen vaikutus kun itse uskotkaan.
Tuolla monissakin kommenteissa kehut kuinka palautteet ovat sinua kehittäneet. Tuota on kyllä todella vaikea uskoa.

Vielä tuohon P,S- osioon. Oikeassa olet. Se itse maalaaminen omalla tyylillään ei nimenomaan ole paskamaista käytöstä taiteilijalta...ei suinkaan! Kysymys onkin palautteista joita niistä saat. Et ymmärrä sitä että jokaisella katsojalla on omat näkemyksensä ihan jokaisesta maailman taideteoksesta. Sinä torppaatkin ne suoraan mielipiteen antajalle noilla selityksilläsi. Et anna katsojan rakentaa itselleen sitä omaa näkemystään mitä kuvanto hänessä herättää. Juuri se yleensäkin on taidenäyttelyiden tarkoitus. Sinun täytyisi vielä vanhoilla päivilläkin oppia malttia. En tiedä ymmärrätkö vieläkään mitä tarkoitan.
No, se on sinun mielipiteesi jota kunnioitan, ja olet yksi muiden joukossa mielipiteinisi mua kohtaan, ei siinä mitään, ja että ehkä saat puolellesi muita mielipiteelläsi. Mutta ne jotka minut henkilönä ja taiteilijana tuntevat henkilökohtaisesti, tietävät kuinka kiltti ja vaatimaton olen, sekä mitä taide minulle merkitsee, ja kuinka mielelläni otan pahempaakin kritiikkiä vastaan, muutoin laittaisin täälläkin töideni yhteydessä, että palaute ainoastaan nimellisenä. No minä vähän vähättelin, kun olen tällainen vaatimaton kummajainen, enkä halua turhia leuhottaa, on niitä faneja ja kannattajia taiteelleni jonkinverran enempi kuin kourallinen, ihan tarpeeksi, että niiden eteen kannattaa juttuani ja tyyliäni jatkaa.

P.S. Jokaisella on oma näkemyksensä taidetta kohtaan. Niin sinulla kuin minulla ja Iitin Tiltulla ja sokealla naapurin Erkillä. Kaikki ei vain aina arvosta toisten näkemyksiä eikä poikkeavaa maalaustyyliä. Se onko se tyyli sitten itselle mieleen onkin toinen asia. Ja sen purjeveneen ja Espanjan asunnon olen ruumiillisella kovalla työllä tehnyt rahat raksalla reissuhommissa 14 tunnin päivää aikoinani pyhää arkea kesät talvet ilman kesälomia, välillä vähän pimeitäkin hommia, mutta niistä ei mua voi enään vastuuseen laittaa, aika on mennyt ajat sitte umpeen syytteen nostamiseksi..

Nooh, Minäkin toivotan sulle kivaa ja rauhallista joulua! Asiat ne "riitelee", ei miehet- jos tässä yleensäkään on riitaa ollut. :)
Ei mitään, en minä riitana tätä ota, minusta on hienoa kirjoitella täällä Aukealla ja samalla harjoitella Suomenkielen kirjoitusta kun ei mulla muuta paikkaa ole missä kirjoitella. Jokaisellahan meillä on omat syynsä taiteen tekemiseen ja teemmekö sitä, että voimme hyvin, kavereille, fanittajille, tai suurelle yleisölle. Minulle pääasia tarpeeseen on maalata, koska se alkoholin käyttö oli tappovauhtia, maalaamisen kautta se on jäänyt viikonlopputissutteluun. Enkä tässä istuisi jos en olisi pensseleihin tarttunut aikoinani. Jotenka varmaankin ymmärrät miksi maalaan. En rikastuakseni, tai tullakseni kuuluisaksi. Taide pelasti minun hengen. Hyvät joulut myöskin sinnepäin.
Hyvää Joulua Jussalle!
Kiitos, samoiten Oiva.
Hyvää uuttavuotta Juhani!
Kiitos samoin.
Komea työ.
Varsinkin etualan hiekka ja vesi ovat mahtavia.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.6 (5 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty