Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kuvataide
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikajärjestys

Globalisaation puu.

Akryyli kankaalle 2019. Koko 27x35cm.
-Markka Laitinen

Annetut kommentit

Näin Oivan palautteen ennen poistamista. Aivan asiallinen, missä ei millään muotoa vainittu. Palautteen antaja totesi Taiteilija Laitisen jatkavan omaa linjaansa tyylillään.
Juhani, miten palaute -taiteilija jatkaa omalla tyylillään- liittyy teoksen arviointiin? Mielestäni kommentti arvioi enemmän taiteilijaa, kuin teosta. Samalla kun julkaisin teoksen, huomasin miten Oiva oli käynyt tänä vuonna kommentoimassa muutamia runojani useilla kommenteilla ja nämäkään kommentit eivät koskeneet mitenkään näitä runoja, vaan menivät suoraan taiteilijaan. Ja nämä runot on julkaistu jo vuosia sitten.

Vuonna 2010 julkaisin teoksen -Jere- ja siinä olen jättänyt nuo Oivan kommentit paikalleen ja kommenteissa muutama muukin kommentoija moittii Oivaa aiheen ohi menemisestä. Silloin myös pyysin, ettei Oiva enää kommentoisi teoksiani, koska ne ovat asiattomia ja Oiva myös lupasi olla kommentoimatta teoksia. Tästä lupauksesta huolimatta hän on jatkanut epäasiallista kommentointiaan ja olen poistanut kaikki hänen kommenttinsa.Eli kokonaiset yhdeksän vuotta hän on hiihtänyt perässäni palstalla epäasiallisine kommenteineen.

Lisäksi Oiva on juossut perässäni Youtuben palstalle, josta olen hänet bannannut. Tällä palstalla ei ole mahdollista bannata asiatonta kommentoijaa ja siksi joudun käyttämään turhaan aikaani häneen poistamalla hänen kommenttinsa.

Minä en ole halunnut Oivan kommentteja, tuon 2010 julkaistun muotokuvan jälkeen ja kuvittelisi, että aikuinen ihminen ymmärtää olla kommentoimatta, kun häneltä on sitä pyydetty ja hän on myös jo 9-vuotta sitten luvannut sen tehdä. Mutta siitä huolimatta hän jatkaa tätä asiatonta häirintäänsä. Nytkin hän on aloittanut viestiketjun tuonne keskusteluihin siitä, että poistin hänen kommenttinsa ja voit käydä lukemassa minkälaisen viestiketjun hän on aloittanut ja lukea sen huolellisesti ja miettiä kuinka asiallinen ketju on. Mielestäni se on täysin aiheeton ja siitä löytyy myös täysin perättömiä syytöksiä. Kyseessä on tahallinen häirintä ja ylläpito on luvannut tehdä asialle jotain, koska kyseessä on noin 9-vuotta jatkunut asiaton häiriköinti.

Jatkossa tulen myös poistamaan hänen kaikki kommenttinsa, olivat ne asiattomia tai asiallisia, minulla ei ole tuon -Jere- teoksen jälkeen ollut mitään halua keskustella hänen kanssaan ja olen asian myös tuonut useasti julki. Kaikilla asianmukaisilla palstoilla on mahdollista bannata asiaton kommentoija ja koska täällä ei sitä mahdollisuutta ole, tulen jatkossa poistamaan kaikki Oivan kommentit.

Mutta Juhani, mitä itse tekisit, jos sinulta on joku taiteilija jo 9-vuotta sitten pyytänyt, ettet kommentoisi hänen teoksiaan ja olisit itsekin luvannut sen tehdä? Jatkaisitko kommentointia siitä huolimatta 9-vuotta, vaikka tietäisit, että kaikki kirjoittamasi kommentit poistetaan? Minun mielestäni kyseessä on selvä asiaton häirintä, joka myös on kestänyt poikkeuksellisen pitkään.

Olen kuulunut "kalustoon" Aukealla kymmenisen vuotta ja tulen kuulumaan niinkauan kuin kunto riittää ja teoksia syntyy. Ne palautteet ja "kädenväännöt" kohdallani olisivat aiheuttaneet monellekkin suurella todennäköisyydellä poistumisen Aukealta. Annan aina mahdollisuuden nimettömään palautteeseen, koska tyyppiä "Jälleen kerran epäonnistunut työ" vahvistaa eteenpäin ja antaa lisää voimia ja olemaan välittämättä. Totuus on kuitenkin se, että ei ne haavoita ne ilkeämieliset palautteet, enemmänkin ne huvittavat, ja henkilöt jotka arvostavat julkaisuja kuitenkin tuomitsevat ne omassa mielessään.

Kun tutustuin Aukeaan kymmenisen vuotta sitten, ihmettelin, onko Suomessa todellakin niin vahingoniloista porukkaa oltuani pois Suomesta vuodesta -76. Päätin, että en yöuniani menetä palautteiden takia, ja välillä jopa provosoinkin porukkaa saadakseni heidät kirjoittamaan ja sanomaan mua kaikkitietäväksi, itsensäylistäväksi joka alistetaan ynnä muuta. Kaikki se on vain ja ainoastaan vahvistanut minua ja kasvattanut sietokykyäni sekä opettanut lukemaan rivien välejä, samalla käsittelemään ja analysoimaan kritiikin sekä hyödyntämään sen itseni voiutoksi, ei häviöksi. Kun sitä on aikoinaan kadulla asunnottomana asunut ja sitä kritiikkiä niskaansa saanut tekemisistään tai tekemättä jättämisistään. Kaikkia ei aina ole lasten ja viranomaisten ollut tarvis tietää. Palauttet viranomaisten puolelta, "kavereiden", ne on pitänyt vain kestää, jopa asiattomatkin. Kuitenkin tämä Aukean nimetön palaute on vasta-alkajien touhua verrattuna siihen palautteeseen mitä kadulla elävät saavat ja antavat, kaikki humalaisten ja muiden päihdeaineiden aiheuttamat riidat ja sanomiset jota vatvotaan viikko tolkulla, ne on pitänyt vain kestää. Totuus on kuitenkin sama kuin koulukiusauksessa, jos välität siitä ja näytät sen, niin se kiusaus vain jatkuu, mutta jos hyödynnät sen koulukiusauksen, se on valtava voimavara kiusaajaa kohtaan.

Onhan todella törkeää, kun nimetön esim. eräässä keskustelussa Aukealla oli ottanut selville terveydentilasi ja oli vahingoniloinen asiasta ja toinen nimetön "hurrasi" palautteelle. Olen Suomesta lähtöni jälkeen asunut Ruotsissa, Norjassa ja nyt 14 vuotta Espanjassa, ja kaikki muut mantereet käynyt läpi paitsi Australian. On pakko todeta, etten moista touhua ole muualla nähnyt kuin Suomessa, ja suomalaisten kesken, oltiinpa missä vain.
Juhani, Suomi on tällainen pikkukiusaajien maa, jossa heillä on vapaa oikeus tehdä toimiansa vaikka millä keinoilla ja miten kauan hyvänsä. Minäkin olen joutunut vaikka minkälaisen työnestämisen ja kiusaamisen kohteeksi jo kohta 20-vuoden ajan, ja vain siksi, koska olen tehnyt työni ja ilmeisesti liian hyvin. Ja minä, toisin kuin sinä, olen saanut kertakaikkisen tarpeekseni.

Julkaisen teoksiani myös ulkolaisilla taidepalstoilla ja siellä olen saanut olla rauhassa, ei minkäänlaista häiriköintiä tai kiusaamista. Kotisivuillani kävijämäärät ovat erittäin hyviä ja yli puolet kävijöistä tulee jenkeistä, suomesta tulee kävijöitä vain noin 2-10% kuukaudessa, riippuen vähän kuukaudesta.
No, jos se kuvaamanmukaistasi touhua on Suomessa, niiin paheksun asiaa. O.n välittämättä, kyllä ne oikeat kaverit tietävät kuinka asiat ovat
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 2.33 (3 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty