Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Ei enää kesä, ei vielä syksy

Noin kuukausi sitten otettu kuva. Päivät olivat vielä melko lämpimiä, mutta järvellä alkoivat syksyn merkit olemaan selvät: napakkaa ja kylmää tuulta sekä rantakallioista pärskyvää hyistä vettä ilmassa. Luontoäiti tarjosi melkoisen spektaakkelin, tässä näkemykseni siitä.
-Heikki Santasalo

Annetut kommentit

Vielä hiukan lyhyemmällä valotuksella olisi tullut minusta parempi - tyrskyt tulisivat esiin selvemmin. Myöskin vähän reunemmaksi saisi auringon laittaa, jolloin vastaavasti tulisi enemmän tilaa tuolle aallolle oikealle. Mutta joka tapauksessa kaiken kaikkiaan upea shotti.
Hieno! Auringon kiilto tuossa kalliolla on upea, kuinka se pikkuhiljaa leviää tuohon aaltoon. Taivas on myöskin varsin näyttävä. 4p
Mahtava tunnelma, tätä katselee mielellään pidempääkin 5p
Upea on!
Tämän kun saisi seinälle!
Itse olen Ollin kommenttia vastaan valotusajasta. Jopa pidempi aika olisi voinut tehdä kuvasta vielä paremman. Makuasioita nämä varmaan. Huikea kuva ja 5 pistettä!
Tahtoo kalaan.
Valokuvaaja ollut oikeaan aikaan oikeassa paikassa, säädötkin kamerassa vielä osunut nappiin.
Pidän kovasti. Minusta suljinaika on aika passeli.
Hyvän valokuvaajan ei tarvitse tuhlata, kuin vain yksi ruutu filmistään ottaessaan kuvaa haluamastaan kohteesta. Hyvä valokuvaaja odottaa otollista hetkeä. Hän odottaa ja odottaa. Jos sitä ei tule, hän lähtee pois ja tulee myöhemmin uudelleen parempaan aikaan. Valokuvaaja katsoo valot ja varjot, pilvet ja auringon. Hän ottaa sopivan kuvakulman. Sitten kuvaaja sulkee toisen silmänsä ja katsoo kameran etsimen läpi. Ottaa vakaan asennon ja lopulta painaa laukasinta.

Siinä on hyvä kuva, kuten tämäkin. En tiedä monta räpsäsyä tästä on napsittu tai että miten asiat todellisuudessa ovat kuvaushetkellä olleet, mutta kaikki näyttää juuri siltä mistä puhuin! Oikea ajoitus, aurinko ja pilvet, valot ja varjot. JESS!
Aika hyvä. perspektiivi ehkä vähän.... nojaa. Tai tuo korkeus siis. hmm. nojo.
Hieno silti.
Kiitoksia kehuista ja kommenteistanne!

Kokeilin vähän lyhyempää ja vähän pidempää suljinaikaa. Lyhyemmällä tuo ihan edessä virtaava vesi ei näyttänyt noin kivalta, pidemmällä taas oikealta lähtevä aalto menisi sekavaksi. Jos kameran olisi nostanut ylemmäksi, olisi kuvaan tullut toki enemmän vettä, mutta sitten taas taivasta olisi ollut turhan vähän ja samoin etualan virtaava vesi olisi menettänyt tehoaan. Alhaalta voisi myös ehkä rajata jonkin verran, mutta se painaisi horisontin turhan keskelle kuvaa.

Jotkut osaavat ehkä ottaa parhaan kuvan yhdellä filmiruudulla. Itse otin useampia. Eilen selasin ottamani kuvat uudelleen, kaikenkaikkiaan viitisentoista, enkä kyllä vieläkään osaa sanoa, milloin valo olisi paras. On myös vaikea ennakoida, muuttuuko valo tästä vielä paremmaksi, vai kuoleeko se jo kokonaan. Tämä kuva on otettu juuri auringon hävittyä näkyvistä, ja se on mielestäni kokonaisuutena paras. Tosin aurinko näytti aika mielenkiintoiselta myös ennen laskeutumistaan, ja valaisi tyrskyt erilailla. Tosin se myös aiheutti ehkä liian kovan kontrastin. Valaistus oli mielenkiintoinen auringonlaskun jälkeenkin, mutta punaista hehkua ei ollut enää rantakalliossa.

Suojasin muuten kameran sellaisella kaupan hedelmäpussilla. Tein sen pohjaan objektiivin mentävän reiän, ja kiinnitin sen vastavalosuojan alle. Pussin toisen pään kiinnitin teippivirityksillä kameran taakse. Se suojasi kameraa mukavasti ainakin isommilta pärskeiltä.
Mielettömän upea! :o Henkeä salpaava! Pidän tästä kaikin puolin! Vitsit, tuon kun saisi suurena tauluna seinälle :> Elävä, Kuohuva, Liekehtivä - Loistavaa! Värit ja kaikki! Pakahduttavaa!
Niin sen verran sanoisin, että jos tuosta taulun saisin, niin laittaisin vain horisontaalisti mustat raamit :>
Oon aivan sanaton. Kaunis kuva. Uskomattoman kaunis.
Käsittämättömän hieno :)
Kalliot ja vesi näyttävät tosi hienoilta.
ikävä kyllä etualan oranssi" HEIJASTUMA" on pykälän verran lian voimakas auringon kulmaan nähden,käsittelyssä menty karvan överiksi,mutta muuten hieno kuva.
Oranssia ei ole käsittelyssä lisätty, pikemminkin päinvastoin. ;o)
Hienosti heijastaa valo etualalla
Sairaan hienoja kuvia sun kotisivulla (maisemat, panoraamat) . Itse yritän löytää jotain sielunrauhaa siellä jossain sisällä, että pääsisin sillä tavalla nauttimaan maailmasta ja tallentaa sitä. Kiitos
Oho. Näin vaikutusvaltaiselta taholta tulevat kehut saavat todella mielen keveäksi.
Tuolla ois kiva seisoskella, katella merta ja miettiä maailman menoa...
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.8 (134 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty