Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Arkisto

I

Merilevien
aina liikkuvassa hiljaisuudessa,
aaltojen särkemässä valossa,

kuun vetovoiman vallassa
nukkuvat simpukat.

Hiukset veden väreinä,
kun jokainen suortuva
muuttuu yksilöksi

suolan hamuileva ote erillisyydestään humaltuneista

Minä olen trilobiitti ja hylkeenpoikanen

Vesi,
sen kaikkialle löytävä
häpeämätön kosketus
iholla ja ihon alla,
ja todellisuuden nielaissut hiljaisuus.

Hiljaisuus,
jonka äärellä
ukkonen on itkenyt ääntään.

Vielä en herää
en tiedä itseni olevan

Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Seuraava työ

-Reetta Niinisalo

Annetut kommentit

"Vesi,
sen kaikkialle löytävä
häpeämätön kosketus.."

Todellakin, todellakin!
Piti ihan googlettaa että mitä tarkoittaa trilobiitti. Periaatteessa ei haittaa vaikkei sitä ymmärtäisikään, se saa runon kuulostamaan hivenen surrealistiselta... ja mielenkiintoista on että sen merkityskin saa runon kuulostamaan sellaiselta.
Pyysit palstalla näille kritiikkiä. No tartuin mutta huomaankin etten osaakaan tätä kritisoida, ainakaan korjausehdotuksien kera. Mielipiteeksi: pidin paljon. Erityisesti pidin kolmesta viimeisestä säkeestä. Löydät upeita kuvia.
Huh olipas hieno.Samin tapaan tulin näitä lukemaan ja nyt ihmettelen että miten nämä on jäänyt huomioimatta? Kait tässä jotain kasvamista kokemusten kautta tai niitten odotusta saatetaan kuvata?
Toiseksi viimeinen säkeistö ja lopetus aivan huikea.
5p

Koska pitäänee myös kiinnittää huomiota johonkin niin tuo:"suolan hamuileva ote erillisyydestään humaltuneista" on hieman hankalasti rakennettu. Töksähtää jotenkin tuo "erillisyydestään" sana.Sanan vastakohta on lienee ykseys.Esim: suolan hamuileva ote erotetuille/erosta humaltuneille.
Kuvittelen, että olet halunnut kuvata tällä runolla vielä puuttuvaa tajua aikuisuudesta lapsen ja nuoruuden rajamaastossa. Kaikki aikuiselämän elementit ovat jo olemassa, mutta runon kokija uinuu vielä viattomuuden unta. Hän ei koe vielä edes itseään, vaikka sanotaan, että lapsi tajuaa minuutensa noin kolmevuotiaasta alkaen. Mutta ehkä tässä kuitenkin on kysymys pelkästään aikuisuuteen heräämisestä. Eivät edes 'häpeämätön vesi' ja ukkosen ääni ole häntä herättäneet. Tarkoitetaanko niillä epämiellyttäviä kokemuksia, todennäköisesti. 'Todellisuuden niellyt hiljaisuus' tarkoittanee sitä, että asioista on vaiettu. Mutta miksi ukkonen on itkenyt? Ehkä väärintekijän omatunto on toiminut, ja hän on itkenyt tekoaan. Tämän runon voi tulkita toisinkin. Se on hyvän runon merkki. Ja hyvä tämä mielestäni on. Tässä on kauniita kielikuvia. Ja ne tekevät tästä runosta kauniin, vaikka pinnan alla saattaisi ukkostaa. 5p.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4.11 (9 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty