Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Heijastuksia

Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Seuraava työ

Katso kuvauspaikan sijainti kartalta.
-Antti Partanen

Annetut kommentit

Aika uskomaton!
Käsittämättömän näkönen! Vesi ihan ku jotain taipusaa muovia/metallia. Upeat on heijastukset!Rajaus onnistunut=)
Veden pinta on mahtava, ihan on muovinen kuten yllä sanottiin :) Samoin auringonsäteetn niin pilven ylä- kuin alapuolellakin. Jopa horisontti on mielenkiintoinen palleroineen.
Tyynessä vedenpinnassa samantyyppistä peilailua kuin Piiraisen Paulan teemakuvassa.
Taivaassa sävyjä myöskin melko rikkaasti. Kuva olisi kuitenkin vielä parempi jos etualalla olis jokin kohde. Olisit Antti vuollut vaikka kaarnalaivan lillumaan täysin purjein siihen niin pitäisin vielä enempi. Näin 3p.

Suokaa anteeksi, tarkoitin toki Koistisen Pirjon kuvaa.
"Olisit Antti vuollut vaikka kaarnalaivan lillumaan täysin purjein siihen niin pitäisin vielä enempi."

Heh, tosihyvä idea, Kimmo! Näen jo silmissäni semmoisen tuossa uiskentelemassa, ja tykkäisin siitä tosi paljon! Ei vaan ollut paatissa aineksia semmoiseen eikä edes sulkaa siihen kellumaan heitettäväksi, joten tähän oli tyytyminen... eikä oikein olis ollut aikaakaan etsiskellä etualalle kohdetta, kun tyyni hetki ei kestänyt kovin kauan eikä sen puoleen tuo pilviheijastuskaan osunut noin hyvännäköisenä muihin tilanteessa ottamiini kuviin.
Ymmärrän yskän. :)
Eikun ihan oikeasti semmoinen kohde tuossa uiskentelemassa olis ilman muuta piste i:n päälle. Pistänpä idean muistiin ja pidän tulevilla meriretkillä mukanani ainakin sulkaa... tai pitäisköhän ruveta veistelemään sitä kaarnalaivaa :).
Juu Antti ei ton pitänytkään olla paha yskä. Olisi upeaa vetäistä povesta kaarnalaiva esiin kun jotain tarvitaan. Tunturi ja vuorimaastoihin sulla täytyisi olla kylläkin jotain muuta rekvisiittaa.
Jo vain! Ei oo ku pari päivää ku pääsin mainitsemasta parin kuvan kohalla, että tekis mieli päästä niin lähelle maata, että tuntuu, kuin sitä vois käsillä koskettaa... Tässä meinaa tuntua, että menit liianki lähelle. ;) Ää, just sopivasti.

Jostain syystä tuo horisonti kultasessa leikkauksessa ei just tällä hetkellä solju mun silmiin kovin leppoisasti.. Kultainen valo sen yläpuolella nousee mun mielestä kohteeks, ja sillon se jää vähä liian keskelle. Ei ihan, mutta melkeen. Koitin rajata alareunasta pari senttiä, ja sillon se näytti ihan mallikelposelta - muttei kyllä läheskään niin "maanläheiseltä" ku nyt. :)
Hei, renderöidyt kuvat kuuluu kuvataiteen puolelle :) Kerrassaan upea kuva!
"Maanläheinen"... vai olisko vedenläheinen... Joo semmoinen vaikutelma tuossa tarkotuksena olikin: pidin kameraa niin lähellä vedenpintaa kuin uskalsin paatin reunalta ulos kurkotellen. Kumma kyllä horisonttikin osui semmoisella sihtailulla melkein suoraan, ja tartti oikasta sitä vaan hiukkasen.

En oo itekään ihan tyytyväinen tohon horisontin sijaintiin, mut en kuitenkaan menis rajaamaan alhaalta yhtään pois. Nimittäin jos tuo vaalean pilven heijastus katkeaisi, mun silmä sanois töks.
Hieno otos, Antti! Tässä on tunnelmaa.
Nii, ehkä kameran ois pitäny olla vielä pari senttiä alempana, jotta tuo mukava valkonen pilvi näkyis kokonaan? Ja sitte linssi oiski jo hörpänny kupillisen makeaa vettä. Ehkä hyvä näin. :)
Tämä on kaunis, ja kuten tuolla on moneen kertaan jo todettu ainekset nappiotokselle ovat olleet juuri tuolloin , kuvan kulma on todella hieno, hyvä että ei vettä hörpännyt.

Tällä tavalla siis model T-1000:t elää sulassa sovussa. Taustakuvaksi heti!
Hyvän kuvan kohdalla kritiikin rimaa on syytä vähän korottaa, eikö niin. Tässä hienon hetken ikuistus jää jotenkin vajaaksi - 'julistemaiseksi'. Pyöriäinen olisi kai ollut liikaa vaadittu, mutta esimerkiksi pelastusrengas, sellainen varmasti olisi löytynyt. Ristiriitaa tunnelman ja toteuksen välille. Rajasin kuvan keskeltä, noin 450 pikseliä, eli rauhallisesta vaakakuvasta dynaamisempi pystykuva. Silloin 'jeesusvalot' ja kirkas kohta pilvissä vasten alareunan tummuutta toivat sopivasti särmää. Ja jäähän vielä oikea puoli, jos rauhallisuutta kaivataan.
Tulipa taas kerran nähtyä, että Aukealla tulee hyvinkin mahdollisesti kuville kehittävämpiä kommentteja kuin muualla. Laitoin nimittäin tämän osana 4 kuvan sarjaa Luontotupaan viime viikolla, eikä sille tullut kuin yleisluontoisia kehuja - mukavampi tietysti lukea niitäkin kuin hiljaisuutta - ilman halaistua sanaa pelastusrenkaasta, kaarnaveneestä, julistemaisuudesta tai pystyrajauksesta. Vaikka Tupa pullistelee kovankin tason luontokuvaajia, kehittävää kritiikkiä saa siellä osakseen kovin harva kuva. Pitääkin vielä kokeilla tuota pystyrajausta, pikkelseissä kun on varaa sellaiseenkin.

Eipä enää harmita yhtään, ettei tullut laitettua tätä siihen kuukausiteemaan, kun tämmöistä keskustelua tuskin olisi siinä ison kuvamäärän joukossa syntynyt.

Sen sijaan harmittaa nyt aikamoisesti, että kesäisellä Norjan-reissullani tulin ajattelemattomuuksissani jättäneeksi ylhäältä löytämäni hienon poronsarven leiripaikalle muka vaikeasti mukana kuljetettavana. Siinähän olis ollut kerrassaan mainiota rekvisiittaa vuori- ja vuonomaisemien etualalle. Mutta vahingosta viisastuu ainakin tässä tapauksessa.

Noloa myöntää, ettei paatissa ollut mukana pelastusrengasta. Semmoinen on kyllä pienessä järviveneessäni, mutta vähän isommassa meriveneessä ei, se kun on lähempänä soutu- kuin moottorivenettä. Mutta pitääpä laittaa sulan ja kaarnaveneen lisäksi tärkeimpänä lisäyksenä varustelistalle se pelastusrengas, niin sittenpä on etualan kohteita veteen heitettäväksi.

Tuossa tilanteessa onnistuneen kuvan saamisen vaikeuskerroin olis kylläkin kohonnut kovasti, jos olisin yrittänyt uittaa pelastusrengasta sopivaan kohtaan ja samalla saada pilvien heijastukset mukaan parhaalla tavalla. Tuuria olis tarvinnut roppakaupalla.

Jaa kelpasi taustakuvaksikin... pitäsköhän kokeilla itekin, kun on tuo laulujoutsen uiskennellut työpöydällä jo huhtikuusta asti eikä mun koneen tarttis edes suurentaa tätä näyttökokoon sopivaksi... katsotaas miltä näyttäs...
Olin tosissani sen pystykuvan kanssa - pelastusrengas taas jonkinlainen analogia, kun sanat ei riittäneet. Mutta onnistuneesti toteutettuna mielestäni päihittäisi täällä nähdyn komeettakuvan:)
Niin, se pelastusrengas tuossa vasemmalla pystyrajauksessa tekis varmastikin hyvän säväyksen: mielenkiintoinen kontrasti punavalkoisen ja veden tummien sävyjen välillä. Ja pitäishän semmoinen rengas tosiaan mukana olla.

Jaa meinaatko että päihittäis sitten McNaughtin? Äläs nyt sentään...
OI! Tätä on kyllä muokattu, eikös? eihän meri VOI näyttää tuolta :OO Eihän??
Wou. huii.
Ei siinä ole muuta muokkausta kuin perusasiat: levels, USM ja hiukan värisävysäätöä. Kyllä se meri tuollaiselta luonnossa näytti, mutta harvinaistahan tuon näköinen aaltoilu on eikä se muihin kuviin ihan tuollaisena tarttunutkaan.
Sen verran vielä itse kommentoin tätä, että kokeilin taustakuvana (kuten Niko), muttei kuva oikein miellyttänyt siinä. Sen sijaan vaihdoin taustalle yhden viimekesäisen kuvani Norjasta, ja johan kelpaa työpöytää katsella...
on kyllä upea kuva
Tuo vesi on ihan uskomaton...
Mä olisin rajannut alhaalta ja ylhäältä sen verran pois että kuvasuhde olisi näin digitv aikakauden sanoin 16:9. Veljellinen ohje ;) Mutta näin 4p !

Onko tää Ouran ulkopuolelta? Fujilla?
Ouran pohjoisosasta ja F30:lla joo. Rajasin kyllä 3:2 versionkin, jossa otin ylhäältä pois, muttei se näyttänyt yhtä hyvältä.
Tosi helmi... ensimmäinen 5p maisemakuva/auringonlasku

Hieno kuva, mutta vasemmassa alareunassa toi vesi on aika kauhean näköistä.
Mahottoman hienon näköistä tuo vesi - ehkä kuitenkin alareunasta vähän rajaisin.
Hieno kuva... taas ja hyvää kommenttia ovat jo sinulle antanee, jotta minä tyydyn vain ihailemaan.
Se mikä erottaa tän kuvan muista täntyyppisistä kuvista on kuvakulma: usein täntyyliset kuvat päädytään räpsäsemään seisovilta jaloilta "todisteeksi hienosta ilmasta", mutta tässä on oivallisesti ymmärretty laskeutua veden rajaan ja näin ollen saatu uusi idea kuvaan, toimiva sellainen!
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.82 (96 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty