Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Avoimet teemat ja kilpailut

Avoimet teemat ja kilpailut

Ei avoimia teemoja tai kilpailuja

Kirjallisuuden heinäkuun teema: Nautinto

Heinäkuulle kirjoitamme nautinnosta. Tarkemmin sanottuna siitä, mistä juuri sinä nautit.

Teematehtävässä on kolme osaa, ja jälleen kerran, teos on tehtävä ohjeiden mukaan. (Teemaan lisätyt teokset, joita ei ole tehty ohjeiden mukaan, poistetaan kokoelmasta ennen julkaisua.)

Ohjeet:

1. Tee lista omista nautinnoistasi.

Jätä pois ne asiat, joista pidät muiden takia ja kirjoita listaan kaikki, mistä nautit vain itsesi takia. Se voi olla vaikka jokin mitä näet, työtehtävä, tuoksu tai maku, harrastus, musiikki, haave, jonkin asian tai ihmisen ajatteleminen, ihan mitä tahansa. Kirjoita kaikki mieleen tulevat asiat ylös, vaikka ne olisivat ihan hassujakin. Älä yritä tehdä vaikutusta kehenkään - kukaan ei näe listaasi. Ole tarkka: jos se, mistä nautit, on esimerkiksi appelsiinin kuoriminen ja sen tuntu sormenpäissä, älä kirjoita listaan "hedelmät".

2. Valitse yksi (vain yksi!) listan asia ja kirjoita siitä 10 min.

Kuvaa tarkkaan, paneudu yksityiskohtiin, analysoi tai fiilistele, kirjoita ylös siihen liittyvät muistot, assosiaatiot ja tuntemukset, aistihavainnot, kysymykset, mielikuvat... älä sensuroi itseäsi vaan anna palaa. Älä editoi, älä korjaile, mene vain eteenpäin. Muokkausvaihe tulee sitten myöhemmin.

HUOM: Älä päätä etukäteen, mitä siitä tulee: onko se runo, novelli tai vaikka essee. Sitä mietitään vasta kirjoittamisen jälkeen, kun editoidaan.

Kun 10 minuuttia on kulunut, on aika kirjoittaa loppulause. Aikaisemminkin voi lopettaa, kunhan et käytä kirjoittamiseen juuri sen enempää aikaa.

3. Muokkaa tekstistä valmis teos.

Vasta "raakaversion" kirjoittamisen jälkeen voit aloittaa muokkaamisen. Sitä ei tarvitse tehdä heti saman tien. Voi olla ihan hyvä antaa tekstin lojua pöydällä vaikka pari päivää, ennen kuin alat lukea tekstiä uudelleen.

Nyt voit päättää, tuleeko siitä runo vai proosaa, essee tai jotain muuta. Lue kirjoittamasi, mieti mitä haluat kertoa, editoi, järjestele, kirjoita uudelleen osia jos tarvis. Korjaa kirjoitusvirheet (!) ja muokkaa teos mahdollisimman valmiiksi ennen lähettämistä teemaan.

Teemaan voi osallistua vain yhdellä teoksella. Ongelmatilanteessa laita viestiä teeman meiliin kirjallisuuden.teema[*]aukea.net – korvaa tuo [*] merkillä @.

Jos et ole aikaisemmin osallistunut etkä tiedä, miten teoksen voi lisätä teemakokoelmaan, ohjeet löytyvät Kirjallisuuden teeman sivulta. Teoksia voi lisätä teemaan pe. 11. heinäkuuta klo. 23:55 asti. Kokoelma julkaistaan sunnuntaina 13.7.2008.

PS: Älä käytä Wordin erikoismuotoiluja, kuten muotoiltuja lainausmerkkejä, ne eivät toimi Aukealla. Jos et tiedä, miten automaattiset muotoilut saa pois päältä, kirjoita esim. Muistioon (Notepad), jossa ei ole automaattisia muotoiluja ja kopioi teksti Aukealle siitä.

Säännöt

Lähetettävien töiden tulee olla julistetun teeman sekä Aukean sääntöjen mukaisia. Niiden tulee myös täyttää Aukealla julkaistaville töille asetetut yleiset laatuvaatimukset. Teoksen tekijän vastuulla on huolehtia siitä, että lähetettävällä työllä on dokumentaarinen, taiteellinen tai muulla luovalla tavalla saavutettu arvo. Teemaan osallistuvan työn on myös oltava viimeistelty ja valmis.

Lähettäessäsi teoksen kokoelmaan hyväksyt, että teeman vetäjällä sekä Aukean yleisellä ylläpidolla on oikeus ja velvollisuus poistaa teemoihin lähetettyjä töitä ennen tai jälkeen julkaisun, mikäli hän/he katsovat, että yksi tai useampi ehdoista ei työssäsi täyty. Vetäjillä ei ole velvollisuutta perustella töiden poistoa tämän tarkemmin.

Katso osallistuneet teokset


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty