Aukea, 11.8.2015

Tästä eteenpäin pääosa keskustelusta voidaan käydä sitä varten avatussa yhteisössä. Kaikki Aukean jäsenet ovat tervetulleita.

Aukea, 5.8.2015

Aukea on kauan sitten perustettu verkkosivusto, jonka historiasta voit lukea tarkemminkin. Vuosia sitten Aukea oli yksi Suomen tunnetuimmista ei-kaupallisista verkkoyhteisöistä kymmenillä tuhansilla kuukausittaisilla kävijämäärillä. Tämän jälkeen on tapahtunut paljon ja Internetin käyttö on ehtinyt muuttua jo moneen kertaan viimeisten kuluneiden vuosien aikana. Kun Aukea aloitti, suurin osa kuvista otettiin vielä filmikameroilla, koska digitaalikamerat olivat kallis vaihtoehto ja kuvanlaatu heikkoa.

Valokuvauspuoli on aina ollut Aukean suosituin alue sekä teosten että kävijöiden määrällä mitattuna. Tällä hetkellä Aukeassa on esillä 18386 valokuvateosta. Aukean tärkeimpänä antina pidetään käyttäjien teoksille jättämiä kommentteja. Aukeaa on tarkoituksella pyritty pitämään keskittyneenä teosten kommentointiin ja jätetty muu keskustelu vähemmälle. Kommentteja on tallessa tietokannassa reilusti yli 200 tuhatta kappaletta.

Aukeaa on aina ylläpidetty vapaaehtoisvoimin. Pakolliset kulut on katettu lähinnä yksityishenkilöiden lahjoitusten turvin. Ylläpitotiimissä on vuosien varrella ollut monta avustajaa - kiitos kaikille heille. Tämänkaltaiseen toimintaan on kuitenkin todella vaikea löytää vapaaehtoista työvoimaa, joka pystyy sitoutumaan hommaansa pitkiksikin ajoiksi. Henkilökohtaisesti minulla ei ole ollut aikaa hoitaa ylläpitoon liittyviä tehtäviä enää vuosiin niiden vaatimalla tasolla. Olen pystynyt ajoittain omalla vapaa-ajalla hoitamaan lähinnä ne pakolliset tehtävät, joiden avulla sivusto pysyy ylipäätään olemassa.

Nyt on tullut vastaan se hetki että täytyy käydä läpi keskustelu sivuston tulevaisuudesta. Johdan tätä keskustelua Oulussa myöhemmin tässä kuussa, joten jos sinusta tuntuu siltä että sinulla on jotain annettavaa tähän keskusteluun, ota yhteyttä minuun sähköpostilla pikimmiten. Sähköpostiosoitteeni on [etunimi]@aukea.net.

Terveisin, Teemu Lankila